Institut Ramon LLull

El Kuntsverin d’Hamburg exposa la instal·lació “Els tres porquets” d’Albert Serra

Cinema.  Hamburg, 11/06/2021

El Kunstverein d’Hamburg mostra, com a instal·lació artística, la pel·lícula “Els tres porquets” (2012) del cineasta català Albert Serra, feta per a la documenta 13. Es tracta d’un retrat d’Alemanya i una reflexió sobre com es crea la història i les idees que tenim sobre ella. Serra segueix els relats de tres figures centrals de la història cultural alemanya: Goethe, Hitler i Fassbinder.




L’exposició es podrà veure al Kunstverein d’Hamburg del 19 de juny al 16 d’agost de 2021. També hi haurà un programa paral·lel d’activitats que permetran presentar l’obra del cineasta català al públic local i internacional assistent.

L’exposició de Serra es llegeix en diferents nivells. El primer, artístic, com a experiment cinematogràfic. El segon, a nivell de contingut de les (auto)narratives dels tres protagonistes, i de la seva recepció com a figures simbòliques en la imatge moderna dels alemanys. L’exposició es presenta a Hamburg amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

Albert Serra (Banyoles, 1975) és considerat un dels joves mestres del cinema contemporani a nivell internacional. La seva productora, Andergraun Films, es considera una de les veus més rellevants de la producció cinematogràfica europea independent. En les seves obres, ja sigui pel·lícula, instal·lació, performance teatral o actuació, Serra presenta repetidament paisatges únics, intensos i provocatius personatges històrics i literaris que fusionen classicisme i experimentació. "Honor de cavalleria" (2006), "El cant dels ocells" (2008), "Història de la meva mort" (2013) o "La mort de Lluís XIV" (2016) són alguns dels exemples d'obres que presenten personatges històrics.

Convidat per la dOCUMENTA (13) va crear "Els tres porquets", una pel·lícula de 101 hores de durada amb Goethe, Fassbinder i Hitler com a protagonistes. La pel·lícula va ser filmada a Kassel durant els tres mesos de la dOCUMENTA i amb suport de l'Institut Ramon Llull.

L'any 2015 "Singularity", el projecte d'Albert Serra comissariat per Chus Martínez i produït per l'Institut Ramon Llull, va representar Catalunya a la 56a Biennal de Venècia. La pel·lícula, destinada a una monumental instal·lació de cinc pantalles es va mostrar a Venècia des de maig fins a novembre de 2015, a Barcelona al desembre del mateix any i al Festival de Cinema de Toronto al setembre de 2016.

Al 2018 Serra va produir l’obra de teatre “Liberté” per a la Volksbühne de Berlín. Posteriorment, va realitzar un pel·lícula que es va estrenar al 2019 al Festival Internacional de Cannes i ha estat aclamada per la crítica i premiada a diferents escenaris internacionals.

Albert Serra ha estat convidat a donar conferències i classes magistrals a nombrosos museus, universitats i centres culturals, especialment a França, on gaudeix d'un elevat prestigi, però també a Espanya, Suïssa, Itàlia i als Estats Units.

El Kunstverein

La història del Kunstverein ha estat, com en moltes altres institucions a Alemanya, un reflex de la història del país. Durant l’època nacionalsocialista es va prohibir i, després del 1945, es va rehabilitar amb el modernisme. Artistes com Jackson Pollock, Francis Bacon, Joseph Beuys, entre molts d’altres, han fet exposicions en aquest centre de prestigi internacional indiscutible.

El Kuntsverein d’Hamburg aposta per promoure artistes contemporanis que contribueixen a formar el patrimoni cultural del futur. El programa està orientat al desenvolupament internacional de l’art contemporani i està compromès amb la promoció i la presentació de propostes artístiques d’alta qualitat que, acompanyades d’un discurs, fan avançar el desenvolupament de l’escena artística contemporània internacional.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"