Institut Ramon LLull

El Filmfest Dresden projecta tres pel·lícules catalanes

Cinema.  Dresden, 15/06/2021

El Festival de Cinema de Dresden, que se celebra del 13 al 18 de juliol, inclou al seu programa les produccions catalanes Correspondència, Forastera i Panteres.




El Filmfest Dresden és un festival de curtmetratges que se celebra des de 1989 i és un dels més prestigiosos a nivell internacional. Cada any, durant sis dies, els millors curtmetratges del món es presenten a Dresden davant de més de 20.000 visitants. El festival organitza una competició nacional i internacional, atorgant vuit premis "Goldene Reiter". Al voltant de 80 pel·lícules de 20 països de tot el món es mostren a la pantalla en 12 programes. També hi ha una àmplia oferta de programes especials amb diverses temàtiques i països, retrospectives i pel·lícules per a nens i joves. Ofereix un ampli programa de classes magistrals, taules rodones, exposicions i altres esdeveniments com a espais d’intercanvi.

El programa d'aquesta edició inclou les produccions catalanes:


Correspondència. Un curtmetratge experimental del 2020 de Carla Simón i Dominga Sotomayor. És una conversa entre dos joves cineastes que parlen de cinema, del passat familiar i del present, de l’herència i de la maternitat. Les seves profundes reflexions personals reflecteixen la situació política d’un país.

Forastera. Un drama de vint minuts de Lucía Aleñar Iglesias. L'Antònia passa l'estiu a Mallorca i està fascinada per les similituds entre ella i la seva àvia difunta. Descobreix un poder sobre el seu avi vidu i no pot resistir-se a disfressar-se. La pregunta que queda és qui habita qui.

Panteres forma part del programa infantil i juvenil. El curtmetratge d’Èrika Sánchez Marcos mostra la història de Joana i Nina, dues noies de Barcelona de tretze anys. Atrapades en les contradiccions de la pubertat femenina i sent dones del seu temps, les seves vides són les xarxes socials, la immediatesa i els excessos.

Per a més informació sobre el festival, cliqueu aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"