Institut Ramon LLull

La University College Cork acull una taula rodona amb poetes emergents en català, èuscar i gallec

Llengua.  IRLANDA, 09/04/2021

El pròxim dimarts 13 d’abril, la poesia en català, èuscar i gallec prendrà veu de dona a la University College Cork (Irlanda), amb tres poetes emergents: la valenciana Àngels Moreno, la navarresa Beatriz Chivite i la gallega Alba Cid.




Són dones, joves, escriuen en llengües minoritzades i els seus noms comencen a ser coneguts en els circuits literaris nacionals i internacionals. Les seves obres ja han estat traduïdes a l’anglès, el portuguès, el romanès, el grec i el castellà. Totes tres compten amb una trajectòria literària remarcable que van començar a conrear des de ben joves i que no ha parat de créixer fins a assolir un reconeixement notori, tot i les dificultats de ser poetesses en entorns artístics tradicionalment masculinitzats i escriure en llengües no hegemòniques.

Aquestes seran algunes de les qüestions que les poetes tractaran com a fils conductors d’una taula rodona virtual amb estudiants de català, èuscar i gallec sota el títol Rising female voices in Spanish peripheral poetry: challenges and goals. Hi debatran els reptes que han hagut d’afrontar com a escriptores, parlaran dels seus projectes literaris actuals i també recitaran alguns poemes en directe. Finalment, hi haurà un torn de preguntes, perquè els alumnes tinguin l’oportunitat d’entrevistar les autores. L’activitat es desenvoluparà majoritàriament en anglès, tret dels poemes que les autores compartiran en català, èuscar i gallec.

L’esdeveniment neix arran de la col·laboració entre els lectorats de gallec, èuscar i català del Departament d'Estudis Hispànics, Portuguesos i Llatinoamericans de la UCC amb el suport de l’Institut Ramon Llull, l’Institut Basc Etxepare, la Xunta de Galicia i el Centre d’Estudis Gallecs de la UCC. I té com a objectius acostar els estudiants de les universitats d’Irlanda i el Regne Unit al procés de creació poètica en llengües minoritzades des d’una perspectiva de gènere i donar visibilitat a les nostres escriptores emergents. També serà accessible per a la comunitat universitària de Cork i el públic general, ja que l’activitat serà enregistrada i s’emetrà el 23 d’abril, tot coincidint amb Sant Jordi, dins del programa del Cork World Book Fest, el festival anual de la ciutat dedicat a la literatura internacional. I que, aquest any, novament serà celebrat de manera virtual.

D’aquesta manera, la cultura i la llengua catalana seran presents, com cada any, en aquest trobament festiu entre la cultura irlandesa i la catalana pel compromís per la literatura i les llengües minoritzades com a patrimonis de la humanitat.

 

Dimarts, 13 d'abril · 3:30 – 5:00 pm (Éire-UK)

Enllaç: https://meet.google.com/psm-ydqv-cze

Dimarts, 13 d'abril · 3:30 – 5:00 pm (Éire-UK)

Enllaç: https://meet.google.com/psm-ydqv-cze

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"