Institut Ramon LLull

Najat El Hachmi presenta La filla estrangera al Literaturhaus de Berlín 

Literatura.  Berlín, 08/04/2021

Najat El Hachmi presenta la seva novel·la “La filla estrangera” al públic de parla alemanya en un esdeveniment en línia que forma part del programa del Literaturhaus de Berlín.




El 15 d’abril, a les 19.00 hores, es presenta la conversa entre l’autora catalana i el traductor de la seva novel·la al alemany, Michael Ebmeyer. La traducció a l’alemany de la novel·la d’El Hachmi ha estat publicada per l’editorial berlinesa Orlanda Verlag, que l’ha presentat amb el títol “Eine fremde Tochter”.  

En la novel·la, Najat El Hachmi explica la història d’una jove nascuda al Marroc i criada a Catalunya. La protagonista es troba en un conflicte permanent entre la cultura i la llengua catalana i marroquina. El llibre reflexiona sobre com mantenir l’arrelament a la seva cultura  d’origen o com trencar el lligam amb la seva mare i seguir el destí propi. Najat El Hachmi parlarà d’aquestes i altres qüestions amb el seu traductor a l’alemany, Michael Ebmeyer. 

El Hachmi va néixer al Marroc al1979 i va créixer a Catalunya. Es va donar a conèixer en 2014 amb l’assaig “Jo també sóc catalana”. El 2008, va guanyar el Premi Ramon Llull amb “L’últim patriarca”, que ha estat traduïda a nombrosos idiomes. En les seves obres reflexiona sobre la seva pròpia realitat i s'acosta als dos mons als quals pertany: el català i el marroquí. 

La conversa es desenvoluparà en català i alemany. Després de la retransmissió, la conversa pot trobar-se en la mediateca en aquest enllaç:  

https://youtube.com/c/LiteraturhausBerlin 

 

Najat El Hachmi “Eine fremde Tocher” Orlanda, 2021 

Literaturhaus Berlin – en línia 

15/04/21, 19.00 en línia en: https://youtube.com/c/LiteraturhausBerlin 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"