Institut Ramon LLull

Verdaguer, els mites clàssics i la Lusitània

Llengua.  LISBOA, 01/03/2021




Divendres passat, 26 de febrer, els alumnes de Català B2 de la Universitat de Lisboa i participants externs a la Facultat van assistir a una sessió bilingüe sobre cultura i literatura catalana titulada “Mitos ibéricos da Antiguidade em L’Atlàntida de Jacint Verdaguer”.

 

La primera part de la xerrada va anar a càrrec del doctorand Miguel Abrantes, qui va parlar dels mites clàssics vinculats a mites nacionals, de la figura d’Hèrcules a la península Ibèrica i de les diverses teories que s’han plantejat al llarg de la història sobre el continent atlant. A la segona part, s’hi van exposar els mites fundacionals ibèrics que va plantejar Jacint Verdaguer en la seva obra, es van explicar els cants més importants de L’Atlàntida i es van mostrar els passatges amb referències lusitanes que hi apareixen.

 

Finalment, en el torn de preguntes, es van comparar altres versions sobre mites concrets i s’hi van aportar reflexions que van acabar d’estrènyer els lligams entre les dues cultures que es troben a banda i banda de la península.

Xavier Magrinyà

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"