Institut Ramon LLull

El Llull participa al Correntes d’Escritas, un dels festivals literaris més importants de Portugal

Literatura.  Barcelona, 26/02/2021

L’escriptor i filòsof Josep Maria Esquirol participarà a la 22a edició de la mostra que es duu a terme el 26 i 27 de febrer en format digital.




Correntes d'Escritas és un festival literari fundat l’any 2000 a Póvoa de Varzim, amb motiu del centenari de la mort de José Maria Eça de Queiroz, nascut a la població. Des de llavors, ha anat guanyant protagonisme any rere any, fins a esdevenir un dels festivals literaris més populars del país. Per ell han passat autors com Mia Couto, Ana Luísa Amaral, Luis Sepúlveda, Rui Zink, Lídia Jorge o Manuel Rui, entre d’altres.

En l’edició del 2020, el certamen va programar un focus centrat en la literatura catalana on hi van participar Najat El Hachmi, Marta Orriols, Tina Vallès i Melcior Comes. També es va adaptar l’exposició La literatura catalana al món de Julià Guillamon, que es va mostrar a la Feria del Libro de Buenos Aires 2019, amb un afegit sobre la relació de la literatura catalana amb Portugal.

Enguany, el festival i l’Institut Ramon Llull han volgut donar continuïtat a la col·laboració entre les dues entitats programant una taula rodona on hi participa l’escriptor i filòsof Josep Maria Esquirol, acompanyat per Abdulai Sila, Alfonso Cruz i Ruiz Zink. L’edició de Correntes d’Escritas 2021 s’ha adaptat a la situació actual i de forma excepcional tindrà lloc en format digital.

L’objectiu de l’Institut Ramon Llull és fomentar la literatura catalana entre el públic portuguès, amb l'objectiu d’incrementar les traduccions d’obres a aquesta llengua.

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"