Institut Ramon LLull

El Llull impulsa un programa de beques doctorals en l’àmbit de la catalanística internacional

Llengua.  Chemnitz, 22/02/2021

Les beques es convoquen a la Universitat Tècnica de Chemnitz (Alemanya), París 8 (França), Saint Andrews (Escòcia) i als Estats Units, a través de la NACS (North American Catalan Society).  
 




Amb l’objectiu de consolidar els estudis catalans a les universitats de l’exterior i incentivar-ne el desenvolupament mitjançant el foment a la recerca, l’Institut Ramon Llull ha impulsat, amb la complicitat de diverses universitats, un programa de beques doctorals en l’àmbit de la catalanística internacional. Les beques s’adrecen a estudiants postgraduats formats en universitats de l’exterior, preferentment que hagin cursat estudis de llengua, literatura o cultura catalanes. El programa inclou, en una primera fase, les universitats de TU Chemnitz (Alemanya), París 8 (França), Saint Andrews (Escòcia) i als Estats Units, a través de la NACS (North American Catalan Society).

L’Institut Ramon Llull ja disposa de diversos programes d’ajut a la docència, a la formació del professorat, a la realització d’activitats acadèmiques i culturals, i als estudiants. Des de feia temps, es constatava la conveniència de fomentar també la recerca científica en l’àmbit dels estudis catalans entre els estudiants de l’exterior, amb uns objectius concrets a curt i a mitjà termini.

El suport a la recerca consistirà en la implementació i el finançament de beques de doctorat en l’àmbit dels estudis catalans amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament professional de joves investigadors en l’àmbit acadèmic.

El suport a joves doctors contribueix a generar coneixement científic i a enriquir la disciplina des d’una perspectiva externa. A més, és fonamental per garantir la continuïtat dels estudis catalans ja que possibilita la formació d’investigadors i el desenvolupament professional de nous acadèmics. Addicionalment, el foment a la recerca contribueix a incentivar el desenvolupament dels estudis catalans a les universitats de fora del domini lingüístic català, ja que incrementa la capacitat d’atracció dels estudiants de grau.

La convocatòria per a la beca de doctorat de la Universitat de Chemnitz estarà oberta a candidatures fins el 20 de març de 2021.

Els estudis catalans a la Universitat de Chemnitz estan ancorats en la Càtedra de Canvi Cultural i Social. La càtedra es va crear el 2010 en el marc de l'Institut d'Estudis Europeus, actualment Institut d’estudis europeus i història, i des de llavors promou la investigació de fenòmens culturals i socials a la Península ibèrica tenint en compte la seva diversitat lingüística i cultural (País Basc, Galícia, Catalunya, Portugal i Espanya).

Més informació:

Promotionsstipendium | Professur Kultureller und Sozialer Wandel | Professuren | Institut für Europäische Studien und… | TU Chemnitz (tu-chemnitz.de)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"