Institut Ramon LLull

Soren Evinson presenta « Just Desire » al Cabaret de curiosités de Valenciennes

Escèniques.  Valenciennes, 19/02/2021

En el marc d'unes sessions obertes a professionals de la cultura, els dies 10 i 11 de març l’intèrpret ofereix l’estrena francesa del seu darrer treball, Just Desire, que l’artista va preparar al setembre de 2020 durant una estada creativa a l’Espace Pasolini, en col·laboració amb Le Phénix i amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




A cavall entre la performance, la dansa, l’escriptura i la música, Soren Evinson qüestiona la societat contemporània i les seves derivacions a través del seu cos. Radical i inquietant, l’artista català tamisa sense concessions les contradiccions dels seus companys. Els arranjaments simplistes amb la realitat, els reflecteix amb un mirall d’augment. Després que A Nation is Born in Me, presentat la temporada passada, torna amb un nou solo com a part del Cabaret de curiosités, un programa dedicat a la creació contemporània al voltant d’un tema social abordat des de nous angles.

Just Desire, l’artista la va concebre com un objecte de desig; una creació suau i brillant, amb acabats perfectes, igual que els productes de consum més moderns. Com un telèfon de gamma alta, un perfum de luxe o un Tesla Roadster, un cotxe elèctric promocionat com el més ràpid del món. Els seus textos, cançons i objectes es despleguen com una sèrie de fantasies delirants. Evinson planta davant dels nostres ulls imatges que s’escapen de la imaginació tradicional i ens fan entrar en universos insondables.

Amb l’objectiu d’estrenar la peça el gener del 2021 al Salmon Festival de Barcelona, el setembre de 2020 Soren Evinson va participar en una residència de creació de Le Phénix i l’Espace Pasolini amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Ara, l’artista torna a Valenciennes, el 10 i 11 de març en el marc del festival, que ja el va acollir el 2019 durant el focus català del festival Next. Aquestes accions formen part del pla de cooperació internacional de Le Phénix, un centre europeu de creació des del 2016. Entre d’altres objectius, aquesta iniciativa busca la creació de produccions internacionals d'artistes francesos o estrangers amb socis estrangers i, d’altra banda, la recepció de socis europeus i internacionals durant etapes de formació, producció o distribució.

Soren Evinson va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i va obtenir un Màster en Estudis de la Performance a la Central Scholl of Speech and Drama (Universitat de Londres). L’artista va passar sis anys a Londres, on va desenvolupar la seva pràctica col·laborant amb altres artistes i treballant en espais convencionals i no convencionals. A través del cos, el text i l’espai, i sovint a través d’un discurs que vol ser impenetrable, Soren Evinson genera situacions que qüestionen les estructures de poder. Combina coreografia, text i cant per crear peces directes i delirants que busquen provocació en la seva relació amb el públic. Els seus espectacles s’han presentat internacionalment a festivals de dansa, teatre i performance, galeries d’art, edificis abandonats i places públiques. A Nation is Born in Me va ser el seu primer treball en solitari, seguit de la seva creació actual.

Festival cabaret de curiosités : Just Desire, de Soren Evinson

10 i 11 de març de 2021

Le Phénix, Scène National de Valenciennes

Boulevard Harpignies, Valenciennes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"