Institut Ramon LLull

El Llull signa un acord de col·laboració amb l’Ifa-Institut für Auslandsbeziehungen

Cultura.  Barcelona, 20/01/2021

Aquest dimecres 20 de gener s’ha dut a terme la signatura amb Iolanda Batallé i el secretari general de l’Ifa, Ronald Grätz.




La directora de l'Institut Ramon Llull i el secretari general de l'Ifa, han signat avui dimecres 20 de gener, per videoconferència, el primer acord de col·laboració estable entre els dos organismes.

L’Institut Ramon Llull i l’Ifa comparteixen com a objectiu la promoció internacional de la cultura i, per aquest motiu, estableixen un marc de col·laboració i cooperació que afavorirà la comunicació entre les dues institucions. L’acord promourà l’intercanvi d’informació, d’experiències i habilitats així com l’aprenentatge mutu en els àmbits d’interès comú. Es volen promoure projectes específics vinculats a la divulgació cultural i a la recerca, i organitzar esdeveniments (virtuals o presencials) als territoris de parla catalana i a Alemanya. També es planteja una col·laboració amb la xarxa de residències Faberllull.

Per al seguiment del desenvolupament d'aquest protocol, es podrà constituir una comissió paritària mixta, integrada per representants de cadascun dels signataris, que establirà de comú acord les normes relatives al seu funcionament.

 

És un plaer col·laborar amb institucions que promouen la cultura alemanya. El 2007 vam ser literatura convidada a Frankfurt, des de 2009 hi tenim una delegació permanent a Berlín. Des de llavors, hem realitzat projectes de col·laboració amb desenes d’organitzacions alemanyes, per promoure el coneixement mutu i difondre la nostre llengua i cultura entre els ciutadans alemanys. Que aquest conveni serveixi de marc de col·laboració i de llavor per a futurs projectes.

Iolanda Batallé

"Llengua i cultura són constructors de la identitat. Només a través de l’intercanvi i la cooperació podem promoure l’entesa. Amb l’acord de col·laboració que hem signat avui, volem intensificar l’intercanvi i la cooperació entre l’Institut für Auslandsbeziehungen e.V. i l’Institut Ramon Llull. D’aquesta manera, també tenim en compte la creixent importànciade les regions per a la identitat de les persones", diu el secretari general de l’ifa Ronald Grätz. 

 

IFA INSTITUT FÜR AUSLANDSBEZIENHUNGEN

L’Institut für Auslandsbeziehungen e.V. Stuttgart - Ifa - és una institució que s’ocupa de les relacions culturals internacionals a Alemanya i promou l’intercanvi artístic i cultural a través d’exposicions, diàlegs i programes de conferències. Com a centre competent per a les relacions internacionals culturals, l’Ifa connecta la societat civil, les pràctiques culturals, l’art, els mitjans de comunicació i la ciència. 

L'ifa és l’organització intermediària més antiga d'Alemanya. Està compromesa amb la coexistència pacífica i enriquidora dels pobles i les cultures de tot el món. L’ifa promou l’intercanvi artístic i cultural en programes d’exposicions, diàlegs, conferències i actua com a centre de competència per a la política cultural i educativa exterior.  

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"