Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull participa a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

Literatura.  MÈXIC , 28/11/2020

La mostra, que se celebra en línia del 28 de novembre al 6 de desembre, és la reunió editorial més important d’Hispanoamèrica i un dels esdeveniments literaris més grans del món.




En els últims anys ha augmentat la presència a la FIL d’editorials llatinoamericanes i d’arreu del món, tot convertint-la en un gran centre de negocis i projectes editorials. En paral·lel, el programa literari i acadèmic ha crescut en nombre d’actes i en participació d’autors d’arreu del món, tot convertint la fira en el gran festival cultural d’Amèrica Llatina.

La crescuda de negocis a Mèxic, i a Amèrica Llatina en general, del sector editorial de llibres en català ha provocat que el sector reclami la participació i el suport del Llull. Per això, la FIL ha demanat poder comptar amb la presència de dos autors de la literatura catalana al seu programa literari en els propers anys. Per al 2020 els autors escollits per la FIL han estat Anna Ballbona i Eva Baltasar, cada una de les quals participarà a un acte virtual enregistrat a Barcelona. La primera amb Jordi Soler i la segona amb Laura Restrepo. Aquests esdeveniments, enregistrats a l’Institut, comptaran també amb la moderació d’Anna Guitart i Eva Piquer.

Aquesta col·laboració contribuirà de manera important a assolir un dels objectius estratègics de l’Institut Ramon Llull: afavorir la projecció internacional dels autors i obres de la literatura catalana, en aquest cas concret en el mercat editorial mexicà, un dels més dinàmics i influents de Llatinoamèrica.

L’Institut Ramon Llull ha contribuït a l’augment de la traducció d’obres mitjançant subvencions a la traducció i a la promoció, al llibre il·lustrat, la presència a fires del llibre, el suport als traductors i la cooperació amb les editorials i agències literàries catalanes.  Des de fa 18 anys l’Institut Ramon Llull treballa en la creació d’una xarxa de contactes amb el sector editorial internacional (editors, traductors, agents literaris, institucions culturals, fires, festivals), amb la finalitat de facilitar la promoció a l’exterior de l’obra dels autors en llengua catalana. Per millorar i ampliar aquesta el Llull participa cada any en les fires sectorials més importants del món. L’equip de l’Institut Ramon Llull preveu mantenir una vintena de reunions amb editors i agents internacionals al llarg dels dies que dura la FIL, tal i com ha fet a les últimes quatre edicions de la fira.

L’any 2004, el Llull va organitzar el desplegament de la cultura catalana com a convidada d’honor a la FIL. Des de llavors, la presència d’editorials catalanes ha anat en augment a la vegada que editorials mexicanes independents interessades per altres literatures del món també han crescut. 

FIRA INTERNACIONAL DEL LLIBRE DE GUADALAJARA

La FIL és un dels festivals literaris més grans del món i una gran cita per als professionals del sector del llibre a Hispanoamèrica. La fira es va crear l’any 1987 i la organizació va a càrrec de  la Universitat de Guadalajara. Fins ara, la seu principal de la mostra era la Expo de Guadalajara, enguany el programa es durà a terme complentament en línia.

L’objectiu de la FIL és conseguir que els professionals del llibre (agents de drets, bibliotecaris, distribuïdors, editors, escriptors, il·lustradors, llibreters, promotrs de la lectura i traductora, entre d’altres) trobin un ambient de negocis uptime i un públic lector disposat a conèixer als seus autors.

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"