Institut Ramon LLull

Els sons de fusió de Maruja Limón arriben al Festival Trans Musicales de Rennes

Música.  Rennes, 23/10/2020

Conegut i reconegut per la seva essència rítmica eclèctica, el quintet femení fusiona pop, bossa nova, rumba catalana, son cubà i bulería en un so directe i vitalista. Les seves darreres creacions es van publicar el 2019 a l’àlbum Ante mí, la gira de presentació del qual es va haver d’aturar a causa de la pandèmia i que ara reprenen amb la cita internacional del Festival Trans  Musicales de Rennes. El 4 i 5 de desembre a les sales Le Liberté i L'Antipode respectivament.




El passat 13 d’octubre el festival va fer pública la programació d’enguany, que tot i haver reduït a la meitat el nombre d’artistes participants, compta amb quaranta-dos grups de música i dues companyies de dansa. Els ritmes de Maruja Limón arriben carregats de bones vibracions a una 42a edició marcada per la situació sanitària però que continua apostant per la descoberta i promoció de nous talents.

El grup Maruja Limón, format a Barcelona a finals del 2014, va ser guardonat com a revelació de l’any als Premis ARC 2018 amb el seu àlbum debut, Más de ti, que va encapçalar les llistes de millors àlbums en publicacions com Mondo Sonoro o Muzikalia. A banda de les lletres que dibuixen anècdotes quotidianes i experiències vitalistes, en aquest segon projecte el quintet introdueix noves sonoritats, com ara la integració del baix en tots els temes.

El Festival Trans Musicales de Rennes, que se celebrarà del 2 al 6 de desembre, va néixer l’any 1979 de la mà de l’associació rennesa Terrapin amb una programació que vol exercir com a punt de contacte entre el públic curiós i els artistes caps de cartell de demà, com han estat els casos de Lenny Kravitz, Nirvana o Björk. A més a més, el festival fa una clara aposta per la diversitat de sons i procedències, fidel a la idea de “sono mondiale”, i proposa un viatge estètic arreu del món des de les sales de Rennes.

Enguany el festival implementarà les mesures sanitàries pertinents per poder celebrar una edició segura, que implicarà l’ús de mascaretes, l’obligatorietat de seure, la distància física entre assistents i la reducció d’aforaments, entre d’altres. D'altra banda, la tria d'artistes per a aquesta edició s’ha limitat a aquells que es troben actualment a França o a territoris geogràficament propers. Tot i això, es comptarà amb representació de fins a divuit nacionalitats diferents, fidels a l'essència calidoscòpica del festival quant a l'aposta intercultural. Lluny d'acollir artistes d'arreu del món en aquesta ocasió, els noms de més lluny es reserven per a l’edició del 2021.

 

4 de desembre a la sala Le Liberté (Rennes) - ESDEVENIMENT ANUL·LAT

1 Espl. Charles de Gaulle, 35000 Rennes

 

5 de desembre a la sala L’Antipode MJC (Rennes) - ESDEVENIMENT ANUL·LAT

Carrer André Trasbot, 35000 Rennes 

ACTUALITZACIÓ: ESDEVENIMENT ANUL·LAT


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"