Institut Ramon LLull

El Festival Schamrock programa un focus de poesia catalana feta per dones

Literatura.  MUNIC, 24/10/2020

Tindrà lloc dels dies 21 al 25 d’octubre, sota el lema “Einmischen. Poetry for Future” i està comissariat per Augusta Laar, la directora artística del certamen.




La mostra de poesia de dones Schamrock es va fundar l’any 2012 a Munic i s’organitza biennalment amb el suport de la ciutat de Munic i d’institucions i col·laboradors locals i internacionals. El seu objectiu és promoure la internacionalització de dones poetes, tant alemanyes com d’arreu del món.

Enguany el festival se celebra, del 21 al 25 d’octubre amb el tema principal “Einmischen. Poetry for Future” el qual planteja què pot fer la poesia en temps de crisi. El festival i la seva directora artística, Augusta Laar, suggereixen que la poesia és un lloc de trobada i un refugi accessible per a tot-hom i presenten un programa divers amb participacions d’Alemanya, Àustria, Suïssa, Eritrea, Etiòpia, Escòcia, Japó, Dinamarca, Groenlàndia, Bielorússia, Uganda i Catalunya. Per adaptar-se a la situació internacional actual i d’acord amb les indicacions sanitàries tan alemanyes com dels països d’origen de les participants, el festival s’ha organitzat en un format mixt que oferirà esdeve-niments en viu, streaming i vídeos produïts.

El focus català es durà a terme dissabte 24 d’octubre i comptarà amb l’actuació de les poetes Maria Cabrera, Mireia Calafell i Laia Malo. El programa ha estat comissariat per Augusta Laar amb la col·laboració del poeta català Josep Pedrals. El també poeta i traductor del català, resident a Munic, Àxel Sanjosé ha fet les traduccions dels textos a l’alemany i actua també com a moderador de l’acte. D’acord amb el format híbrid del festival, la participació catalana es farà a través de la projecció d’un vídeo produït específicament per l’ocasió. Al vídeo hi participaran les tres poetes catalanes i comptarà amb una presentació i contextualització de Josep Pedrals. La directora artística del festival, acompanyada per Àxel Sanjosé farà una presentació de l’acte en streaming, des de Munic.

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"