Institut Ramon LLull

Es publica la traducció a l'alemany d'«Aprendre a parlar amb les plantes», de Marta Orriols

Literatura.  Munic, 13/10/2020

En el marc de la Fira de Frankfurt, aquest dimecres 14 d'octubre a les 17h, la periodista, escriptora i crítica literària Elke Heidenreich parlarà i recomanarà novetats editorials escrites o dedicades a les dones, entre les quals Marta Orriols. 'Der Moment zwischen den Zeiten' és la primera traducció publicada a Alemanya de l’autora catalana.




Amb el seu primer llibre, Anatomia de les distàncies curtes (Periscopi, 2016), Marta Orriols Balaguer (Sabadell, 1975) va aconseguir un èxit notable de crítica i públic. Al 2018 va arribar la seva primera novel·la, Aprendre a parlar amb les plantes, que va ser guardonada amb el Premi Òmnium a la millor novel·la.

També la crítica i el públic van elogiar la novel·la, que ha estat traduïda a diversos idiomes, entre d’altres polonès, portuguès, neerlandès, castellà, anglès i, ara, alemany. Recentment, l'autoa ha publicat Dolça introducció al caos (Edicions del Periscopi).

Historiadora de l’art de formació, Orriol viu i treballa a Barcelona i té dos fills. En el camp de l’escriptura ha estudiat guió cinematogràfic a l’escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Col·labora al portal de cultura Catorze, on publica cròniques literàries i culturals.

 

'Der Moment zwischen den Zeiten'

La novel·la s'ha posat a la venda a Alemanya el 12 d’octubre, coincidint amb l’obertura de la Fira del Llibre de Frankfurt 2020, que enguany serà fonamentalment en línia. Justament en el marc de la fira, les editorials de Munic dtv, C.H.Beck i Hanser Literaturverlag han organitzat un acte conjunt dimecres 14 de novembre, a les 17 hores, amb la presència de la periodista, escriptora i crítica literària Elke Heidenreich. La periodista parlarà i recomanarà novetats editorials escrites o dedicades a les dones i, entre d’altres, ha seleccionat l’obra de Marta Orriols. També es parlarà sobre Rye Curtis, Adeline Dieudonné, Lily King, Nicolas Mathieu i Susan Sontag.    

Aprendre a parlar amb les plantes és una novel·la delicada escrita des del punt de vista d’una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix. La narrativa de Marta Orriols, emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial. Un llibre íntim que teixeix un relat proper capaç d’enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual.  

“Marta Orriols narra, amb molta sensibilitat i sense patetisme, com continuar vivint quan la vida es trenca en bocins d’un dia per l’altre i els sentiments contradictoris t’esquincen” escriu la periodista Daniela Stohn a la popular revista alemanya “Brigitte”.

 

Comentaris de la premsa alemanya  

"Sensible i intel·ligent” 30.09.2020, Meins  

"Amb paraules poderoses sense cap idealització, l’autora escriu sobre la pèrdua i l’autodescobriment: una lectura exigent i alhora satisfactòria” 14.06.2020, Bettina Armandola, bookreviews.at   

"(...) una novel·la intensament narrada sobre la pèrdua, el dolor i els nous començaments” 03/2020, Cornelia Camen, BuchMarkt   

   

Marta Orriols  
Der Moment zwischen den Zeiten
Dtv Allgemeine Belletristik  
Traducció d’Ursula Bachhausen  
Primera edició en alemany  
228 pàgines 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"