Institut Ramon LLull

La coreògrafa Aina Alegre comença una gira per França amb «R-A-U-X-A»

Escèniques.  França, 14/09/2020

L’artista catalana presentarà entre finals del 2020 i tot l’any 2021 el seu nou espectacle R-A-U-X-A al Next Festival a Villeneuve d’Ascq, al CDCN Atelier de París i al festival Artdanthé de Vanves. Com ja ha fet en treballs anteriors, la coreògrafa continua explorant el moviment del cos i un dels seus gestos més recurrents, el martelleig, transformant-lo en un poderós motor artístic. Aina Alegre, que aquesta temporada també portarà de gira altres creacions pròpies com Délices, Le jour de la bête i La nuit, nos autres, va presentar el mes de setembre passat la peça 3020, una creació en binomi amb David Wampach.




Des de les primeres creacions, Aina Alegre concep l’art com un mitjà de reinvenció del cos, una manera de «ficcionalitzar-lo». S’interessa per cultures i pràctiques corporals molt diverses, enteses com a construccions i representacions socials, històriques i antropològiques que porta a l’escenari  per a ser qüestionades i reinterpretades coreogràficament, en un laboratori d’experiències físiques multidisciplinari. Tot i les diferències evidents entre espectacles, les creacions d’Aina Alegre presenten un gest recurrent:  el de picar, puntejar, martellejar. Un gest que la caracteritza i que ella ha convertit en un potent motor coreogràfic.

Per a la nova creació, Aina Alegre aprofita els resultats d’una recerca que ha portat a terme els darrers anys en forma d’estudis coreogràfics.  Els estudis constitueixen un projecte polimorf, creat a partir dels moviments recollits a través de diverses converses sobre pràctiques físiques, oficis i danses que impliquen o comprenen el gest de martellejar el terra o qualsevol superfície tot produït una ressonància corporal. A R-A-U-X-A el cos entra en ressonància i esdevé un batec, inspirat per aquesta memòria antiga i col·lectiva. El cos, el so en directe, la il·luminació i l’espai dialoguen i construeixen un paisatge sensorial que convida el públic a viure una experiència sonora i polirítmica.

R-A-U-X-A ha estat creat en coproducció amb el dispositiu de residència  "La Fabrique Chaillot" - Chaillot – Théâtre national de la Danse (Paris) ; el Tanzhaus Zurich ; l’Atelier de Paris CDCN ; el Chorège | CDCN Falaise Normandie ; el Centre Chorégraphique National d’Orléans ; el NEXT Festival; La rose des vents Scène nationale Lille Métropole Villeneuve d’Ascq. Ha rebut support de la DRAC Île-de-France i el suport i acollida en residència al Graner, centre de creació de dansa i arts vives de Barcelona.

Per a més informació sobre l’artista i les creacions precedents, seguiu  l’enllaç.

 

Informació i dates

 

R-A-U-X-A

Concepció i interpretació: Aina Alegre

14 i 15 de novembre de 2020 al Next Festival  – Théâtre la Rose des Vents de Villeneuve d’Ascq

15 i 16 de gener de 2021 al CDCN Atelier de Paris

Març de 2021 al festival Artdanthé  de Vanves

 

La nuit, nos autres

Concepció: Aina Alegre

Interpretació: Isabelle Catalan, Cosima Grand, Gwendal Raymond

24 d’octubre de 2020 al festival Art Danse a Le Dancing – CDCN Dijon Bourgogne

 

Le jour de la bête

Concepció: Aina Alegre

Interpretació: Aniol Busquets, Teresa Acevedo, Charlie Fouchier, Cosima Grand, Aina Alegre

23 de febrer de 2021 a L’empreinte, Scène nationale Brive-Tulle

 

Délices

Concepció: Aina Alegre

Interpretació: Charlie Fouchier, Aina Alegre

18 de març de 2021 a Le Pacifique – CDCN de Grenoble

19 de juny de 2021 al festival COCOTTE – CCN de Rillieux-la-Pape de Lyon

 

3020

Concepció: Aina Alegre i David Wampach

Interpretació: Régis Badel, Hétonque, Romain Mercier, David Wampach

25 i 26 de setembre de 2020 al festival Actoral – Théâtre du Gymnase de Marseille

2 i 3 d’octubre de 2020 al festival Montpellier Danse  – Salle Molière / Opéra Comédie de Montpellier

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"