Institut Ramon LLull

Jan Vilanova en residència al sisè Studio Européen des Écritures pour le Théâtre

Escèniques.  Vilanova d’Avinyó, 31/08/2020

La Chartreuse acollirà un nou equip de dotze joves dramaturgs internacionals  –entre els quals figura l’andorrà Jan Vilanova Claudín– per a la sisena edició de l’Studio Européen des Écritures pour le Théâtre. Coorganitzada per la Chartreuse-Centre national des écritures du spectacle, la SACD-Société -Société des auteurs et compositeurs dramatiques i la Maison Antoine-Vitez-Centre international de la traduction théâtrale amb el suport de diversos socis internacionals, l’objectiu principal de la residència de vuit dies és que els dramaturgs es coneguin i puguin debatre sobre les seves obres, visió del teatre i perspectives de creació.




Enzo Cormann, director artístic del programa a La Chartreuse, encara per sisè any consecutiu aquest projecte de creació que coorganitza i que entén com un espai d’intercanvi entre joves dramaturgs internacionals. A diferència de les quatre primeres edicions, en què es proposava un «territori d’escriptura»  (2015, La Infància de l’art dramàtic; 2016, Teatre i esdeveniment; 2017, Els Àngels de la Història; 2018, La violència política), des de fa un any el camp temàtic és totalment obert. Durant la residència, cada dramaturg treballa una «hipòtesi dramatúrgica»  personal i singular proposada amb antelació que se sotmet a la reflexió col·lectiva i a les preguntes i qüestionaments de la resta, amb l’objectiu de confrontar les diverses aproximacions, intuïcions, pressupòsits en converses de treball en un context volgudament internacional.

Els autors Pauline Peyrade, Enzo Corman, i el traductor Laurent Muhleisen, a més de diversos traductors del centre internacional de traducció teatral Maison Antoine-Vitez, acompanyaran el procés de reflexió, treball i escriptura dels dotze dramaturgs seleccionats: Valérie Cachard, Johanne Débat, Charlotte Lagrange, Julio Provencio, Azylis Tanneau, Lucie Vérot, Jon Viar, Maxime Brillon i Jan Vilanova Claudín, entre d'altres. La residència, que durarà vuit dies i es portarà a terme a La Chartreuse, consistirà en quatre dies de trobades entre els acompanyants, els residents habituals de l'espai i els convidats i en quatre jornades intenses de tallers. L’Studio es concep com un lloc d’intercanvi intergeneracional i internacional, sense jerarquies acadèmiques ni culturals.  

En el marc d’una col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i la Sala Beckett, el dramaturg andorrà Jan Vilanova Claudín assistirà a la trobada. Jan Vilanova va estudiar cinema a l’ESCAC en l’especialitat de muntatge; també és graduat en Història per la Universitat de Barcelona. El 2013 crea amb un grup d’amics Sixto Paz Produccions, amb qui es desenvolupa en el món de la dramatúrgia i la producció teatral. Des de la creació de la companyia han produït més de deu obres de teatre, que s’han representat en teatres com la Sala Beckett, el Teatre Lliure, La Villarroel o el Club Capitol. Com a autor ha estrenat Bruno & Jan (& Álbert), hISTÒRIA (Premi de la crítica Serra d’or 2017), Dybbuk, Oscuridad i Así bailan las putas.

Altres dramaturgs del domini lingüístic català com Carles Batlle, Joan Yago, Pablo Macho Otero o Helena Tornero han participat en edicions anteriors de les trobades.

 

6ème Studio Européen des Écritures pour le Théâtre

Del 7 al 17 de setembre de 2020

La Chartreuse, centre national des écritures du spectacle

58 rue de la République

30404 Villeneuve-lès-Avingon

+33 (0)4 90 15 24 24 / accueil@chartreuse.org

«La veritat genètica del nostre art tendeix precisament a aquesta tensió entre allò singular i allò plural, que condueix l’escriptor.a singular a somiar experiències plurals i amb : amb un teatre, amb gent, amb altres escriptors.ores, amb altres arts, amb altres paraules, amb altres persones, amb l’alteritat…», Enzo Corman


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"