Institut Ramon LLull

BTOY, Miquel Wert, Ana Garcia-Pineda i Laia Fabre protagonitzen un focus català al festival d’art contemporani XX ART Flânerie

Arts.  Viena , 02/07/2020

El festival XX ART Flânerie, organitzat per diferents galeries de Viena i sota el lema “Els anys vint”, acull un focus català amb presència dels artistes BTOY, Miquel Wert, Ana Garcia-Pineda i Laia Fabre. Els artistes catalans presentaran la seva creació en convivència amb l’obra d’artistes austríacs.  El Festival se celebra entre el 10 i el 18 de juliol i ha sorgit com una iniciativa per recuperar l’activitat artística després de la crisi sanitària de la COVID-19. El focus català organitzat pel festival ha estat produït amb la col·laboració amb la Delegació del Govern de Catalunya a Europa Central i sota la direcció artística de Lluís Lipp i l’equip artístic del mateix festival. Aquesta iniciativa té per objectiu promoure l'intercanvi cultural entre Viena i Barcelona.   




Els artistes participants han estat seleccionats per un comissariat conjunt de la direcció del festival, Galerie AA Collections, la Jan Arnold Gallery i el col·lectiu d’ Street-Art B-MURALS. 

Andrea Michaelsson (BTOY) i Miquel Wert representaran l'escena de street art de Barcelona i juntament amb d’artistes establertes Viena dissenyaran el mural de la Schwendergasse Public Gallery. A més, BTOY exposarà una petita mostra de les seves obres juntament amb Sebastian Schager en la galeria Artis.Love Studio / Jan Arnold Offspace.  

 El col·lectiu de performance notfoundyet, integrat per Laia Fabre i Thomas Kasebacher, presentarà el 10 de juliol a la galeria Hollerei, un espectacle especialment desenvolupat per al festival juntament amb el músic i artista Anton Spielmann.  

Finalment, Ana García-Pineda participarà en l'exposició col·lectiva "20 DADA”. Una pantalla de gran format situada estratègicament emetrà vídeos, documentals, entrevistes i altres informacions sobre l’escena artística catalana i servirà de connexió amb Barcelona.  

 

Els artistes  

Andrea Michaelsoon (BTOY) és una històrica de l'escena de l’Street-Art barcelonina. Va ser la pionera en les plantilles multicapa en un moment d'ebullició d'aquest fenomen. Btoy emergia com una de les poques dones que donaven color a un art, el stencil, que sempre ha tingut una presència destacada a la ciutat.   

Miquel Wert va néixer a Barcelona i, des de fa més d'una dècada, s'acosta a la teatralitat de la vida quotidiana i qüestiona la representació del subconscient col·lectiu amb estampes plàstiques que reconstrueixen un passat recent que sembla esvair-se de la nostra memòria. Wert, que combina l'obra d'estudi amb el muralisme de mig i gran format, ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives i la seva obra està present en col·leccions privades de més d'una desena de països.   

Laia Fabre és originària de Barcelona, però fa anys que viu a Viena. És una artista interdisciplinària, que es va graduar en la Universitat d'Art i Disseny de Barcelona. Va estudiar Belles Arts amb Dorit Margreiter i educació artística en l'Acadèmia de Belles arts de Viena. L’any 2007 va fundar el col·lectiu d'interpretació ”notfoundyet” juntament amb Thomas Kasebacher.  

Ana Garcia-Pineda va néixer i créixer a Sabadell (Barcelona), als afores d’un barri obrer. Per ella, el llenguatge és una eina tan política com poètica. Utilitza la performance, la imatge en moviment, l’àudio i el dibuix i, malgrat que treballa en les arts visuals, es defineix a si mateixa com una narradora d’històries.   

 

El Festival se celebra entre el 10 i el 18 de juliol a diverses galeries de Viena 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"