Institut Ramon LLull

El portal internacional de poesia Lyrikline incorpora deu autores i un autor català, la majoria d’elles veus de la poesia contemporània

Literatura.  Barcelona , 02/07/2020

Amb l’objectiu de donar visibilitat internacional als poetes catalans, fa 12 anys que l’Institut Ramon Llull va iniciar una col·laboració amb Haus für Poesie de Berlín que s’ha materialitzat amb la presència de més de 53 poetes catalans al portal internacional Lyrikline. Cada any s’incorporen noves veus catalanes. Enguany hi haurà vuit noves poetes contemporànies i també quatre veus clàssiques. Les poetes contemporànies que s’afegeixen al portal són Sònia Moll, Cèlia Sánchez Mústich, Meritxell Cucurella-Jorba, Laia Martínez López, Vinyet Panyella, Blanca Llum Vidal und Mireia Vidal-Conte. Maria Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Joana Raspall i J.V.Foix són les veus clàssiques que es podran escoltar a partir d’aquest any a Lyrikline.  




Lyrikline és el portal digital de poesia de referència a nivell internacional. El va crear l’any 1999 a Berlín amb l’objectiu de promocionar la poesia recitada pels poetes mateixos a nivell internacional. Actualment s’hi poden sentir 13.051 poemes de 1.452 poetes en 87 idiomes i llegir-ne els originals i les seves 19.752 traduccions. 

Tots ells es podren escoltar enregistrats amb la seva pròpia veu gràcies a la col·laboració en aquest projecte de Catalunya Ràdio, que ha fet possibles els enregistraments dels autors contemporanis, i la Biblioteca de Catalunya, la Fundació Palau i Fabra i la Fundació JV Foix, que ha fet possible la presència de la resta d’autors clàssics que ara s’incorporen. Es preveu que la presència de poetes clàssics catalans a Lyrikline tingui continuïtat gràcies a la col·laboració amb aquestes i altres institucions. 

Habitualment, el mes de juny se celebra la reunió anual presencial del portal internacional de poesia. El Llull es reuneix amb institucions col·laboradores d’arreu del món per treballar la traducció de la poesia i la seva difusió. Enguany la trobada va ser cancel·lada a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, però l'Institut i els socis del Lyrikline han continuat treballant per fer que la presència de poesia a Internet sigui cada cop més destacada. Entre els objectius de l’any 2019, el Llull es va proposar aconseguir una major presència de dones al portal i, per aquest motiu, es va afavorir la presència de veus femenines. Aquest any totes les aportacions seran de dones, excepte el poeta clàssic J.V.Foix.  

Lyrikline és el portal digital de poesia de referència a nivell internacional. El va crear l’any 1999 a Berlín amb l’objectiu de promocionar la poesia recitada pels poetes mateixos a nivell internacional. Cada any s'incorporen noves veus catalanes. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"