Institut Ramon LLull

Nou llibre solidari de la sèrie internacional «L’Agus i els monstres»

Literatura.  Barcelona, 07/05/2020

JUNTS A CASA! Els dies del coronavirus (disponible a partir de l’11 de maig) és un llibre molt especial que ha sorgit en un context excepcional. Es tracta d’una novel·la gràfica breu, en format digital, que és resultat del moment actual i que té un objectiu molt senzill i complex alhora: oferir als nens i nenes una reflexió serena sobre la situació que estem vivint arran de la pandèmia de la Covid-19.




El projecte JUNTS A CASA! Els dies del coronavirus un llibre neix a Catalunya amb projecció internacional que obrirà moltes portes a altres casos de la LIJ catalana que també són de gran èxit arreu del món. Es lliurarà el llibre digital a les 21 editorials que publiquen la col·lecció L’Agus i els monstres, per tal que en facin ús i l’ofereixin als seus webs i plataformes. El llull segueix treballant malgrat la no presencialitat i el confinament, amb la vocació d’impulsar la literatura catalana.

Rigor i precisió científica

Un llibre, cinc autors amb l’estil habitual de la sèrie L’Agus i els monstres, la informació sobre el coronavirus es presenta de forma amena i entenedora, sense deixar de banda el rigor i la precisió científica. Jaume Copons (escriptor) i Liliana Fortuny (il·lustradora), els autors de la col·lecció i Salvador Macip (metge, científic i escriptor), Toni Hernández (físic, lingüista i professor) i l’Elena Rottier (psicòloga) han col·laborat en aquest projecte de forma altruista.

Solidaritat i donacions per a la recerca científica

El llibre digital JUNTS A CASA! Els dies del coronavirus es pot llegir i descarregar gratuïtament a la pàgina web agusandmonsters.com en català, castellà i anglès a partir de l’11 de maig. Per tal de recolzar la recerca científica de la Covid-19, es convida els lectors a fer una donació a través de la plataforma kukumiku. També es pot descarregar per 5 euros a les plataformes d’Amazon, Apple iBooks, La Casa del Llibre i El Corte Inglés. L’import de totes les donacions i descàrregues a través de totes les plataformes anirà directa i íntegrament al projecte Kids Corona de l’Hospital Sant Joan de Déu, que a través de la recerca clínica, epidemiològica i microbiològica investiga l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 en la població maternoinfantil. L’objectiu és saber-ne més sobre l’afectació d’aquest virus en la població infantil i analitzar també com afecta les dones gestants. Les dades analitzades a la Xina i a Espanya, així com a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, evidencien que hi ha diferències significatives en la susceptibilitat al contagi i la gravetat en el desenvolupament entre els infants i els adults.

Per a més detalls sobre el projecte Kids Corona de l’Hospital Sant Joan de Déu, consulteu el seu web fent clic aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"