Institut Ramon LLull

El «cantaor» Pere Martínez actua al Ruhaniyat Festival, a l’Índia

Arts.  28/11/2019

L’actuació del duo "Los Aurora", format per Martínez i pel guitarrista Tomàs Lorenzo, s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el Llull, el festival i la productora Banyan Tree per tal de fomentar la circulació, exhibició i intercanvi d’artistes de Catalunya i de l’Índia en l’àmbit de les músiques del món.




El català Pere Martínez és un dels "cantaors" joves de més talent i projecció del moment, com demostra la participació al Ruhaniyat Festival, que se celebra en 8 ciutats de l’Índia des de novembre de 2019 fins al febrer de 2020 i és considerat el més important en l’àmbit de la música sufí. En aquesta ocasió, Martínez actuarà amb el duo "Los Aurora", completat pel seu guitarrista habitual, Tomàs Lorenzo, un músic de gran virtuosisme i qualitat. El duo participarà en dues seus del festival, així com en diversos workshops amb músics i estudiants locals en les ciutats Calcuta i Bombai.

L’actuació i programació d’activitats és impulsada per l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el festival i la productora Banyan Tree. En aquest sentit, el Llull treballa activament en accions de gran rellevància que contribueixin tenir una presència important de la cultura catalana a l’Índia, així com propiciar programes i projectes vinculats amb residències artístiques internacionals. La participació en aquest programa incentiva la cadena de producció i exhibició en un país estratègic per a la institució.

 

La primera productora musical a l’Índia

Banyan Tree és el la primera productora musical de l’Índia dedicada al patrimoni musical immaterial del país, amb diverses tradicions vives que han recorregut mites mil·lenaris, la majoria transmeses oralment de generació en generació en un flux ininterromput. L’objectiu de la productora és descobrir, preservar, alimentar i celebrar aquestes expressions creatives úniques per a les quals han creat sis Festivals Nacionals que presenten anualment a 18 ciutats de l’Índia.

El segell Ninaad Music de Banyan Tree és un dels millors de l'Índia pel que fa a músiques del món ("World music"). En aquesta ocasió, Banyan Tree s’ha interessat en els músics de la formació de flamenc català "Los Aurora", formada per Pere Martínez, "cantaor", i Tomàs Lorenzo, guitarrista, que oferiran tres concerts i participaran en diverses activitats.

 

"Los Aurora": música de Falla en format duo

El jove "cantaor" català Pere Martínez es va donar a conèixer arran de la seva participació al concert de culminació de l’Any Espriu, amb una versió particular i flamenca del poema de Salvador Espriu Pell de Brau. Més recentment, Martínez ha participat al festival Ciutat Flamenco 2014 i també al darrer concert del festival amb Les trinxeres del 1714, un homenatge a les capes socials més desarrelades de l'època amb una mirada flamenca. El concert va formar part de la programació dels actes del Tricentenari, promogut per la Generalitat de Catalunya.

A l'edició de 2015, el "cantaor" va ser una de les veus protagonistes a l'espectacle Bodas de Sangre, una composició d’Enric Palomar basada en l’obra escrita per Federico García Lorca. El projecte "Los Aurora", està basat el l'obra del compositor de Cadis Manuel de Falla en una proposta intimista i personal, sempre treballada amb una intensitat i un sentiment que captiven el públic. Un exemple més que el planter del Taller de Músics és inesgotable i de gran qualitat.

 

Activitats programades "Los Aurora"

- 2 concerts en el marc de la Inauguració Festival Ruhaniyat 2019 a Bombai, els dies 23 i 24 de novembre

- 1 concert a Festival Ruhaniyat a Calcuta el dia 30 de novembre de 2019.

- Workshops a Calcuta, Bombai

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"