Institut Ramon LLull

Marina Garcés presenta a Itàlia la traducció de «Nova il·lustració radical»

Literatura.  Itàlia, 18/10/2019

La filòsofa, professora i activista serà al Book Pride Festival de Gènova els dies 18 i 19 d’octubre, a Venècia el dia 20 d'octubre, i a Milà durant el mes de novembre.




La filòsofa Marina Garcés (Barcelona, 1973) és un dels noms de referència de la no-ficció catalana de l'actualitat. Els dies 19 i 20 d'octubre serà a Itàlia per presentar la traducció de "Nova il·lustració radical", que apareix en italià a Nutrimenti, un dels segells editorials més destacats del país.

Després de vàries entrevistes a mitjans els dies 18 i 19 d'octubre, el mateix 19 a les 17h tindrà lloc la presentació de llibre al Book Pride Festival de Gènova, amb la presència de Silvia Neonato i Luisa Stagi. El dia següent, Marina Garcés viatjarà a Venècia per presentar el llibre a la Universitat Ca’ Foscari i a la llibreria Marco Polo. Sabrina Marchetti participarà a n’aquesta darrera presentació. El novembre, l'autora també serà a Milà per presentar el llibre.

Professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Garcés participa en diversos projectes col·lectius d’experimentació pedagògica, cultural i social, és impulsora del col·lectiu de pensament crític Espai en Blanc, i és autora de llibres com Un mundo común, Filosofía inacabada, Fora de classe o Ciutat princesa.

 

Una "nova il·lustració radical"

Autoritarisme, fanatisme, catastrofisme, terrorisme són les cares d’una reacció antiil·lustrada a l’actual crisi de civilització. El nostre present es veu atrapat en una disjuntiva (condemnar-se o salvar-se) que amaga una rendició, una renúncia a la llibertat. Per què ens creiem aquests relats? Com podem combatre aquesta fe cega i les seves formes d’opressió?

'Nova il·lustració radical' (Anagrama, 2017) tracta aquests temes i aposta "per lluitar contra les credulitats del nostre temps i el temor i l’oportunisme que les alimenten".

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"