Institut Ramon LLull

L’exposició 'Poesia Brossa' s’inaugura a l’Argentina

Literatura.  Buenos Aires, 08/10/2019

El Museu Nacional de Belles Arts (MNBA) i el Centre Cultural Kirchner (CCK) de Buenos Aires presenten una exposició monogràfica de Joan Brossa. La mostra es va poder veure al MACBA durant la temporada 2017-2018.




L’exposició Poesia Brossa, dedicada al poeta català i organitzada pel MACBA en col·laboració amb l’MNBA (Museu Nacional de Belles Arts) i el CCK (Centre Cultural Kirchner) de Buenos Aires, inaugurada el 8 d’octubre i estarà oberta al públic a la capital argentina fins al 8 de desembre del 2019 després d’haver estat presentada a l’Artium (Vitòria) i al MACBA (Barcelona) durant la temporada 2017-2018 amb una excel·lent acollida del públic. La mostra s’ha organitzat en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa en el marc de l’Any Brossa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Acción Cultural Española, l’Institut Ramon Llull i el CCEBA Centro Cultural de España a Buenos Aires.

Poesia Brossa, comissariada per Teresa Grandas i Pedro G. Romero, revisa el treball visual i performatiu del poeta català Joan Brossa (1919-1998). L’exposició es presenta en dues seus en paral·lel. Al CCK s’exhibeixen les seves primeres indagacions i les influències que determinen la formació d’un llenguatge propi, així com la deriva política de la seva obra i l’ús del transformisme o de l’striptease com a eixos de la faceta política.

Al Museu Nacional de Belles Arts es presenta una recapitulació visual sobre la producció poètica brossiana, en la producció dels anys vuitanta, que implosiona a partir de la triple exposició realitzada entre el 1988 i el 1989 a les galeries Mosel & Tschechow de Munic, Joan Prats de Barcelona i La Máquina Española de Madrid. Després d’aquesta recapitulació, s’opta per constel·lar l’obra de Brossa a l’espai global de la poesia, en relació amb artistes argentins. Un recorregut complementari entre totes dues institucions que posa de manifest el que Erich Auerbach va definir com la capacitat global de la poesia de donar una mateixa resposta als signes d’un mateix temps.

POESIA BROSSA

Comissariada per Teresa Grandas i Pedro G. Romero

Del 8 d’octubre al 8 de desembre del 2019

Museu Nacional de Belles Arts i CCK, Buenos Aires (Argentina).

Exposició organitzada pel MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) en col·laboració amb el Museu Nacional de Belles Arts (MNBA) i el Centre Cultural Kirchner (CCK) de Buenos Aires (Argentina).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"