Institut Ramon LLull

Guillem Gavaldà, convidat a l'Africa Poetry Festival de Sud-àfrica

Literatura.  Sud-àfrica, 07/10/2019

Del 7 al 12 d’octubre té lloc la vint-i-tresena edició del certamen poètic que se celebra a la ciutat de Durban, a Sud-àfrica. El poeta català és un dels 16 autors internacionals que participen en l’esdeveniment, que inclou recitals, xerrades, seminaris i tallers.




La Facultat d'Humanitats de la Universitat de KwaZulu-Natal acull durant 6 dies el prestigiós festival de poesia Africa Poetry Festival. La 23a edició del certamen té com a objectiu donar a conèixer noves veus de la poesia internacional, posant especial èmfasi i continuant amb la tasca duta a terme l’edició anterior, a dones escriptores. La programació abraça diversos debats de gènere, espectacles, lectures poètiques i presentacions de noves obres literàries.

Guillem Gavaldà, el poeta català convidat a l’edició d’enguany, col·laborarà amb la participació a diverses activitats del programa, entre les quals destaca la visita a les escoles de la ciutat per llegir i parlar sobre poesia. Des del festival, es valora molt positivament la realització d’aquestes visites escolars ja que són claus per fomentar la lectura i l’escriptura entre els joves. Les sessions, sovint en format informal i amb una durada de 45 minuts, es basen en parlar de poesia implicant els mateixos estudiants que prèviament ja hauran treballat l’obra de cada poeta.  A més, també s'organitzen diversos fòrums, seminaris i tallers a altres institucions on els convidats duran a terme intercanvis poètics, performances, llançaments de llibres i actuacions. El festival no només permet donar a conèixer l’obra de cada poeta al públic, sinó que també promou un intercanvi cultural entre els mateixos convidats del programa.

El festival donarà el tret de sortida la nit del dilluns 7 d’octubre amb la presència dels 16 poetes internacionals i un concert al teatre Elizabeth Sneddon a càrrec del grup Mbuso Khoza & UKZN Amahubo Ensemble. El dissabte 12 d'octubre a la tarda es celebrarà un recital final que comptarà amb la participació de tots els poetes convidats i amb una performance musical de Nicky Shange, que clourà el festival. 

És el tercer any que l'Institut Ramon Llull col·labora amb aquest certamen. L'any 2017, a la 21a edició el convidat va ser Eduard Escoffet i l'any 2018, a la 22a edició, Míriam Cano.

Gavaldà, una de les veus joves amb més projecció

Natural de Cerdanyola del Vallès, Guillem Gavaldà (1997) és una de les veus joves amb més projecció de la nova fornada poètica catalana. Treballa de professor de grec, llatí i Història de l'art en una acadèmia mentre compagina aquesta feina amb els estudis de grau a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’any 2016 va guanyar el premi Francesc Garriga amb el seu recull de poemes Fam bruta. El premi, que és impulsat per les editorials LaBreu edicions, Adia Edicions i Cafè Central  i del qual en va ser el primer guanyador, té com a objectiu principal donar a conèixer joves poetes inèdits. L’any 2017 va publicar la seva segona obra poètica, Brànquies, guardonada amb el Premi de Poesia Miquel Bauçà de Felanitx.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"