Institut Ramon LLull

Mauro Herce presenta ‘Lonely Rivers’ a la 72a edició del Festival de Locarno

25/07/2019

La pel·lícula catalana Lonely Rivers de Mauro Herce (2019, Mauro Herce, Bocalupo Films, El viaje Films) participarà a la 72a edició del Festival de Locarno en la secció Fuori Concorso




Al llarg dels seus 72 anys d’història el Festival de Cinema de Locarno s’ha posicionat com un dels grans festivals de cinema d’autor a nivell mundial. Cada mes d’agost, i durant onze dies, la ciutat suïssa-italiana es converteix en la capital mundial del cinema d’autor, en un certamen que reuneix a professionals i aficionats per compartir diferents visions, nous talents i descobriments.

Històricament, el festival ha viscut grans debuts internacionals, com per exemple els de Milos Forman, Marco Bellocchio, Glauber Rocha, Raül Ruiz, Alain Tanner, Mike Leigh, Béla Tarr, Chen Kaige, Aleksandr Sokurov, Atom Egoyan, Jim Jarmusch , Spike Lee, Abbas Kiarostami, Gus Van Sant, Pedro Costa o Fatih Akin, entre d'altres.

Participació a la secció "Fuori Concorso"

La producció catalana Lonely Rivers (2019, Mauro Herce, Bocalupo Films, El Viaje Films), dirigida per Mauro Herce, formarà part de Fuori Concorso, una secció no competitiva per films, curts i llargmetratges de ficció i documental, de directors consolidats amb premiere internacional o mundial.

Cal subratllar que el director ja va ser guardonat a la 68a edició festival de Locarno (2015) amb el documental Dead slow ahead  (Nanouk Films, Televisió de Catalunya, El Viaje Films, Bocalupo Films). La presència de Lonely Rivers al certamen suposarà un gran impuls pel recorregut internacional d'aquest migmetratge de 25 minuts.

Mauro Herce és un cineasta, fotògraf i guionista català conegut pel seu treball com a director en Dead Slow Ahead (2015), Ocaso (2010) i Fair Lady (2012). Va començar la seva carrera com a director de fotografia i guionista en les produccions Ocaso (2010), Arraianos (2012), A porta freda (2012), El cinquè evangeli de Gaspar Hauser (2013) i Slimane (2013). L’any 2015 va guanyar el premi Special Ciné + Jury Prize a la secció Filmmakers of the present amb la producció Dead Slow Ahead.

Enguany, cinc produccions catalanes més formaran part del Festival: A la secció Pardi di domani competiran: 16 de desembre  d'Alvaro Gago (Ringo Media, Sombriza Films) i Moms' Movie de Stella Kyriakopoulos (Either/Or Productions, La Aventura Audiovisual). De una isla de José Luis Guerin (P.C. Guerin & Orfeo Films SLU) ha estat seleccionada fora de concurs com Lonely Rivers de Mauro Herce. A més, Baracoa de Pablo Briones (Playlab Films, C-Side Productions, The Moving Pictures Boys) estarà a la secció Panorama Suisse. Per últim, el festival ha inclòs per primera vegada la realitat virtual, creant la secció Virtual Reality: Gender Bender, on Gender Swap de BeAnotherLab hi participarà. A la part d'indústria, la productora Patrícia Franquesa de Gadea Productions ha estat seleccionada a Match Me!, una plataforma de networking per productores emergents amb un punt de vista fort i innovador. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"