Institut Ramon LLull

Arriba la 12a edició de Different, l’autre cinema espagnol¸la mostra de cinema de París, on s’hi presenten 5 produccions catalanes

Cinema.  França, 19/06/2019

La 12a edició de Different, l’autre cinema espagnol una mostra de cinema que aquest any que enguany se celebra del 17 al 25 de juny a la ciutat de París. L’objectiu principal és presentar el cinema independent peninsular i apropar el cinema d’autor tant als professionals com al públic parisenc.




A més a més de la important presència de la cinematografia catalana, el festival ret un homenatge a l’actor Sergi Lopez, on també hi serà present per presentar la pel·lícula Staff Only de Neus Ballús. Aquesta producció ja té prevista la seva estrena a les sales franceses durant el proper mes d’agost.

Aquest festival, entre altres, destaca les produccions catalanes recents i els hi dona visibilitat i rellevància per tal de fer d’aparador en un context geogràfic, lingüístic i cultural diferent. Sovint, aquestes produccions són les considerades innovadores o experimentals i majoritàriament passen desapercebudes a ulls del públic.

En el marc de la programació general, s’hi presenten vuit produccions espanyoles, cinc d’elles catalanes:

Staff Only de Neus Ballús (2019, El Kinògraf, Ikiru Films, Televisió de Catalunya, Els Films Hatari)

Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet (2019, Lastor Films, Avalon)

Love Me Not de Lluís Miñarro (2019, Lluís Miñarro, Piano Producciones Cinematográficas)

Ana de día de Andrea Jaurrieta (2018, No hay Banda, Andrea Jaurrieta PC, Pomme Hurlante Films)

 Jaulas de Nicolás Pacheco (2018, A Contracorriente Films, Suroeste Films, Spal Films)

Un altre punt important és  la secció Small is Biutiful, un espai per a la recerca de distribuïdors francesos per a les nostres produccions. El proper 26 de juny, es presentaran diversos projectes davant de 30 productors de la regió. És una oportunitat única per donar a conèixer diverses produccions del país amb pressupost reduït.

El festival ret un homenatge a l'actor Sergi Lopez 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"