Institut Ramon LLull

L’art català modernista i d’avantguarda arriba al Japó amb una gran exposició d’unes 120 obres

Arts.  Japó, 02/05/2019

El Museu Nacional de Catalunya (MNAC) impulsa l'organització de l'exposició "Barcelona: The City of Artistic Miracles", que es podrà veure a cinc museus i galeries d’art del Japó fins a inicis de 2020. La primera seu és el Nagasaki Prefectural Art Museum, on l'exposició es va inaugurar el 10 d’abril, i es podrà veure fins al 9 de juny. Aquest projecte, que compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull, té com a objectiu donar a conèixer col·leccions i els artistes catalans en l’àmbit internacional. 




L’exposició explica la riquesa de l’art modern català, del modernisme a la Vanguardia, mostrant Barcelona com una de les ciutats culturals més importants del món, gràcies a la seva història i a la revolució industrial que va experimentar durant el s.XIX: l’exposició relata la cultura artística al llarg de 80 anys durant el procés de modernització de la ciutat, des de la reforma de l’eixample del Pla Cerdà (1859) i la celebració de l’exposició Universal de Barcelona (1888) fins a la Guerra Civil Espanyola (1936-39).

La mostra presenta entre 120 i 130 obres d’autors com ara Gaudí, Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch i també d’artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Pablo Picasso, Joan Miró i Salvador Dalí.

"Barcelona: The City of Artistic Miracles" inclou exemples de diverses disciplines: escultura, mobles, joieria, dibuix, fotografia i pintura. A través de les obres d’aquests artistes l’exposició parla de l’expansió de la ciutat i de l’Exposició Internacional de 1888, reflecteix les llums i les ombres del període, l’admiració dels artistes per París i la importància del cafè Els 4 Gats, presenta el moviment noucentista, la recerca de les arrels mediterrànies, la irrupció de les avantguardes i la fractura que va suposar la Guerra Civil.

Els prestadors principals de l’exposició són el MNAC i el Cau Ferrat. El Comité assessor està format per persones de reconegut prestigi tals com Ricard Bru (Universitat Autònoma de Barcelona), Francesc Fontbona, Malén Gual (Museu Picasso); Francesc Quílez (MNAC) Fernando Marzà (COAC), Kenji Matsuda (Universitat de Keio), Vinyet Panyella (Cau Ferrat) i Eduard Vallès (MNAC).

Després de passar pel Nagasaki Prefectural Art Museum, la mostra viatjarà al Himeji City Museum of Art el 29 de juny, al Sapporo Art Park el 14 de setembre, el Shizuoka City Museum of Art el 15 de novembre i finalment a la capital del país el 8 de febrer de 2020, on recalarà a la Tokyo Station Gallery.

Foto: Visitants a l'exposició 'Barcelona. The city of artistic miracles' ('La ciutat dels miracles artístics') inaugurada a la ciutat japonesa de Nagasaki / ACN

Les obres inclouen exemples de diverses disciplines: escultura, mobles, joieria, dibuix, fotografia i pintura

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"