Institut Ramon LLull

17è Col·loqui Internacional de la North American Catalan Society

Llengua.  Chicago, 25/04/2019

Del 25 al 27 d’abril, la Universitat de Chicago acull el 17è col·loqui de la Societat Catalana de l’Amèrica del Nord que congrega especialistes en estudis catalans d’Amèrica del Nord i d’Europa per discutir una àmplia varietat de temes en relació a la literatura, la cultura i la llengua catalana. La trobada porta com a títol “Catalan studies: the aesthetics and politics of conflict” i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




La Societat Catalana de l’Amèrica del Nord és una entitat que agrupa investigadors, estudiants i persones que manifesten un interès general per qualsevol aspecte de la cultura catalana (literatura, lingüística, arts visuals i interpretatives, història i filosofia, entre altres disciplines).

La NACS, fundada el 1978 durant el I Col·loqui d’Estudis Catalans de l’Amèrica del Nord (celebrat a la Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign), es dedica a fomentar i promoure els estudis de la llengua i la cultura catalanes a l’acadèmia nord-americana. La NACS intenta fomentar la presència i la divulgació del coneixement en el camp dels estudis catalans i ser un eix de referència, així com una veu pública, per a una xarxa d’investigadors en aquest camp. Amb aquesta finalitat, la NACS celebra col·loquis biannuals (i també simposis més petits) i publica la Catalan Review: International Journal of Catalan Culture.

L’any 1997 l’Institut d’Estudis Catalans i el govern català van atorgar a la NACS el Premi Ramon Llull en reconeixement a la seva tasca de promoció de la cultura catalana escala internacional.

L’any 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi, el més alt reconeixement atorgat pel govern català.

Podeu consultar el programa del col·loqui en el següent enllaç.


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"