Institut Ramon LLull

Comença la Jornada de formació per al professorat de català d’Espanya i Portugal a Lisboa

Llengua.  Lisboa, 11/04/2019

Amb el títol “Recursos tecnològics i innovació docent a l'aula de català com a llengua estrangera (CLE)", l’IRL organitza, conjuntament la Universitat de Lisboa, un curs per a professors d’estudis catalans d’universitats i altres centres d’Espanya i Portugal. La jornada d’estudis tindrà lloc a la capital portuguesa el dia 12 d'abril i està adreçada als docents que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, coordinada per l’IRL.




Aquestes jornades són un punt de trobada, debat i intercanvi d’experiències entre el professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior i també entre docents d’altres llengües d’aquestes dues universitats berlineses.

Des de l’any 2010 , l’IRL ha organitzat 18 jornades i cursos de formació amb la col·laboració de les universitats de l’exterior a Anglaterra, Canadà (Quebec), Espanya, França, Hongria, Itàlia, la República Txeca i Alemanya.

En aquesta ocasió, el curs se celebrarà a la Universitat de Lisboa i comptarà amb l'assistència d'una vintena de professors de 6 universitats (Universitat de Lisboa, Universitat de Granada, Universitat de Santiago de Compostel·la, Universitat de Salamanca, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Autònoma de Madrid).

L'acte de benvinguda anirà a càrrec d'Alexandra Assis Rosa, vicerectora de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa, Rui Marques, director del Departament de Lingüística General i Romànica, Ana Maria Martins, directora de l’Àrea de Lingüística General i Romànica, Ariadna Puiggené, directora de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull. 

La programació de les jornades inclou cinc ponències i dos tallers sobre diversos aspectes relacionats amb la didàctica amb innovació tecnològica. A més, la jornada també compta amb espais de reunió per al debat i la reflexió sobre els estudis catalans a les universitats a l’exterior. Es parlarà de temes com de la situació dels estudis catalans, el perfil, interessos i motivacions, maneres d’aprendre i expectatives d’aprenentatge dels estudiants o les possibilitats de col·laboració entre universitats.

Per a més informació detallada de la programació i el contingut de les ponències, consulteu el programa adjunt.

La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior 

L'Institut Ramon Llull ofereix suport a més de 150 centres amb docència d’estudis catalans  d’arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure-hi els estudis de llengua i cultura catalanes.  En el marc del programa de formació continuada del professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, l’IRL organitza cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos didàctics per a l’aprenentatge i l’ensenyament del català com a llengua estrangera.

La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior genera un valor molt important per a tots els col·lectius implicats: els estudiants, el professorat, les universitats de l’exterior, el sistema universitari i la mateixa societat dels territoris de parla catalana. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"