Institut Ramon LLull

L’IRL dona suport a la missió d’editors internacionals del 37è Saló del Còmic de Barcelona

Literatura.  Barcelona, 05/04/2019

L’Institut Ramon Llull participarà enguany per segona vegada en la missió d’editors internacionals que des de fa uns anys se celebra en el marc del Saló del Còmic de Barcelona, del 5 al 7 d'abril. Aquesta iniciativa s’emmarca en un acord de col·laboració amb FICOMIC (Federació d'Institucions Professionals del Còmic) que respon a la voluntat d’incorporar el sector del còmic i la novel·la gràfica a les estratègies d’internacionalització de l’Institut. A més, avui divendres 5 d’abril, a les 15h, l’IRL presentarà els seus ajuts per a la internacionalització en una sessió informativa que tindrà lloc a la Sala Comic 3.




La missió d’editors internacionals d’enguany està formada pels editors següents: Amber Garza (Sequential Rights), Cédric Illand (Éditions Glénat, França), Emanuele Di Giorgi (Tunué – Editori dell’imaginario, Itàlia), Giacomo Taddeo Traini (BeccoGiallo Edizioni, Itàlia), Luis-Antoine Dujardin (Éditions Delcourt, França), Nadia Gibert (Éditions Rue de Sèvres, França) i Javier Hildebrandt (Hotel de las Ideas, Argentina).

Cada autor tindrà la seva oportunitat per fer entrevistes professionals dintre de la zona Comic Pro, situada al palau 5 de Fira de Barcelona Montjuïc. Cada dia, podran deixar els seus portafolis a la safata de l’editor que més els interessi, i aquests podran revisar-los tots per seleccionar-ne els que prefereixin i rebre’n els autors en una entrevista professional. A banda dels editors internacionals, també participaran en aquesta nova edició d’entrevistes professionals els editors dels segells espanyols Astiberri Ediciones, Penguin Random House Grupo Editorial, Ponent Mon, Planeta Cómic, Ediciones La Cúpula, Panini Cómics, Ediciones Babylon, Grafito Editorial, Fandogamia Editorial, Editorial Nootrac y Editorial Cuocio.

Aquest any 37 Comic Barcelona obrirà les seves portes amb grans novetats, amb l'objectiu de consolidar-se com el gran punt de trobada del còmic nacional i internacional. L'esdeveniment es renova per oferir moltes més activitats i més espais, tant a professionals com al gran públic. Una edició que oferirà més activitats professionals, que inclouran jornades especials dirigides al sector, i més activitats lúdiques per a tots els aficionats.

Enguany, la zona professional, Comic Pro, es renova convertint-se en un espai de networking dividit en tres eixos: a la revisió de portfolis, enguany se li afegeixen una primera edició de Jornades Professionals i una oportunitat per crear un mercat de drets.

L'objectiu de l'actuació és incloure el còmic i la novel·la gràfica en les estratègies d’internacionalització

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"