Institut Ramon LLull

Arriba la 7a Trobada Internacional de Professorat i Estudiants de Català a l’Exterior

Llengua.  Madrid, 03/04/2019

La 7a Trobada Internacional de Professorat i Estudiants de Català a l’Exterior se celebra a la Universitat Autònoma de Madrid del 3 al 5 d’abril. Organitzades per un comitè format per docents de diferents universitats europees, les jornades inclouen una gran varietat d’activitats acadèmiques, lúdiques i culturals. La trobada no només pretén posar en contacte docència i alumnat, sinó que també persegueix l’objectiu que els estudiants posin en pràctica els seus coneixements sobre la cultura catalana i que n’adquireixin d’altres. Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull




En total, hi participaran 50 estudiants i 6 professores de 15 centres d’Alemanya, Suïssa, Rússia, Polònia, Bèlgica, Hongria, Croàcia, Itàlia i Espanya. Concretament, els noms dels centres d’estudi que hi participen són: Philipps-Universität Marburg, Eberhard-Karls Universität Tübingen, Freie Universität Berlin, Universität Leipzig, Universitat de Zuric, Universitat Estatal Lomonosov de Moscou, Universitat de Wrocław, ELTE Budapest, Universitat de Zadar, Università degli Studi di Verona, Ca’Foscari de Venècia, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat de Granada, Universitat Complutense de Madrid, entre d'altres. 

La inauguració institucional comptarà amb la presència de Clara Molins, vicerectora d'estudis de grau de la UAM; Ariadna Puiggené, directora de l’àrea de Llengua i Universitats de l’IRL; Mauro Jiménez, secretari acadèmic de la facultat de Filosofia i Lletres; Nathalie Torres, subdirectora general de política lingüística i gestió de multilingüisme.

La part didàctica comprendrà un taller d’aproximació a la traducció  a càrrec de Bel Olid, així com dos tallers més sobre teatre i dones, memòria i relat col·lectiu. Durant les jornades, també tindran lloc conferències i experiències turístiques relacionades amb la cultura del territori, com ara la ruta sociolingüística per Madrid. El 4 d’abril es projectarà el film Les distàncies, d’Elena Trapé, en el marc del II cicle de cinema català. La trobada és clourà amb un recital de poesia a càrrec dels estudiants. El programa complet es troba adjunt.

Les TIPECE van néixer al 2012 quan els docents de les universitats ELTE de Budapest i Szeged, a Hongria, van veure que l’alumnat no tenia contacte amb altra gent com elles i ells (tret de les oportunitats de les estades lingüístiques d’estiu) i van idear una trobada oberta a tothom que volgués conèixer la capital hongaresa en català amb l’ajuda voluntària dels estudiants universitaris. L’activitat es va repetir al 2013 a Sant Petersburg, gràcies a l’organització de dues professores de Rússia. Un any després, es va celebrar la tercera edició a Frankfurt (Alemanya); el 2015, les ciutats sardes de l’Alguer i Sàsser van acollir la primera TIPECE dins del domini lingüístic. L’any 2017 va ser la universitat de la capital gallega, Compostel·la, qui va rebre estudiants de tot Europa i l’any passat, València va acollir la 6a TIPECE.

L’IRL també organitza altres activitats acadèmiques, cursos de formació continuada i estades lingüístiques, destinades al professorat i els estudiants de català d’universitats de l’exterior. La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior té milers d’estudiants repartits en universitats de tot el món.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"