Institut Ramon LLull

‘La pell freda’, de Xavier Gens, a la ‘Semaine des cinémas étrangers’ de París

Cinema.  Barcelona, 14/03/2019

L'Institut Ramon Llull presenta la pel·lícula La pell freda del director Xavier Gens dins la sisena edició de la ‘Semaine des cinémas étrangers’ que se celebra a París del 6 al 17 de març sota el títol "Cinéma fantastique". La sessió del film tindrà lloc el dijous 14 de març a les 20:30h al Goethe-Institut de París.




L’IRL és membre des del 2008 del Forum des Instituts Culturels Étrangers de París (FICEP), amb la finalitat de fer conèixer al públic de la capital francesa les activitats culturals organitzades pels diferents centres culturals. Entre les accions organitzades pel FICEP, el 2014 es va iniciar un cicle de projeccions de cinema sota el títol de “Semaine des cinémas étrangers”. Es tracta d’una sèrie de projeccions de pel·lícules proposades pels diferents centres culturals que hi participen, escollides sobre una temàtica predefinida.

L’IRL ha proposat la projecció de la pel·lícula La pell freda dirigida per Xavier Gens (2016, Pontas Films i Babieka Films) basada en la novel·la homònima d’Albert Sánchez Piñol. Aquest film ja va ser projectat dins de la mostra de cinema de gènere que l’IRL va organitzar conjuntament amb el Festival de Sitges i el festival L’Etrange de París, amb motiu de la celebració del 50è aniversari del festival català.

La pell freda narra la història de dos militars destinats a una illa perduda enmig de l'oceà, que cada nit s'han de resguardar en un far de l'assetjament d'unes estranyes criatures marines. Els encarregats de fer l'adaptació cinematogràfica d'aquesta novel·la de terror, aventures i ciència ficció de Sánchez Piñol han estat Jesús Olmo i Fron Sheean. Els drets de traducció d'aquest llibre s'han venut en 37 llengües i s'ha comparat amb obres d'autors com Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad i Howard Phillips Lovecraft.

En declaracions a l'ACN, el seu director Xavier Gens va explicar que el tema principal de la pel·lícula és "l'acceptació de l'altra i de la seva por". En aquest sentit, va manifestar que l'adaptació cinematogràfica de la novel·la 'La pell freda' és un homenatge a l'escriptor perquè "tingués la possibilitat a la gran pantalla de fer com Darwin, traslladar-se a una illa i descobrir una nova espècie".

La pell freda narra la història de dos militars destinats a una illa perduda enmig de l'oceà

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"