Institut Ramon LLull

El teatre de Josep Maria Miró comença una gira per Itàlia

Literatura.  Itàlia, 01/03/2019

L’autor i director de teatre Josep Maria Miró exhibirà les obres Nerium Park i El principi d’Arquímedes a tres ciutats italianes: Florència, Nàpols i Roma. A més, el dia 2 de març el dramaturg presentarà al Teatro di Rifredi el llibre “Teatro”, publicat a l’italià per l’editorial Cue Press. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull i la Delegació del Govern a Itàlia.




Durant el mes de març d’enguany, el calendari de representacions i l’acte de presentació del llibre és el següent:

- 1 i 2 de març. Estrena a Itàlia de l’espectacle Nerium Park al Teatro di Rifredi de Florència.

- 2 de març a les 18h. Presentació del llibre “Teatro” de Josep Maria Miró. Amb la participació de Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya) i Daniele Corsi (professor de Llengua i Traducció Espanyola a la Università per Stranieri di Diena) i amb la presència de l’editor Mattia Visani (Cue Press), el traductor i director Angelo Savelli, el director Mario Gelardi i l’autor Josep Maria Miró. En col·laboració de la Fondazione Teatro della Toscana.

- 6 -10 de març. Nerium Park al Teatro Nuovo de Nàpols

- 7 -17 de març. Il Principio di Archimede al Teatro Spazio Diamante a Roma

21-24 de març. Nerium Park al Teatro Spazio Diamante a Roma

Nerium Park, un retrat sobre la superficialitat de les relacions humanes

Nerium Park és un thriller social que és alhora un retrat fidel de la generació criada sota la ideologia del boom urbanístic i la descripció de la superficialitat de les relacions humanes. Quina és la base de les nostres relacions? Som tan materialistes com els altres? Estem preparats per al pitjor?

L’obra transcorre en dotze escenes, cadascuna corresponent a un mes de l’any, i pren com a nom el baladre (del llatí Nerium Oleander), un arbust ornamental i tòxic, àmpliament consensuat per habitar en aquestes noves urbanitzacions i zones de carretera.

Nerium Park (2012) va guanyar el premi Quim Masó per unanimitat i va ser reconeguda pel premi literari Jaume Vidal i Alcover. S’ha pogut veure a teatres d’arreu del món com ara Argentina Mèxic, Miami, Xipre, Romania i Uruguai.

El principi d’Arquímedes obre interrogants sobre les pors contemporànies

Miró construeix, amb una piscina municipal com a escenari, una història a partir d’un fet que no sabem si és real o no: una nena explica als seus pares que ha vist com l'entrenador de natació feia un petó a un dels seus companys. La realitat dels fets es va construint sota dues lectures completament diferents, de manera que l’espectador es troba involucrat en l’obra per decidir el judici final en un tema tan polèmic com la pedofília.

En paraules d’Esteve Miralles l’obra “és un drama de personatges que presenta un conflicte moral, molt vigent en el debat social contemporani. A partir d’una sospita, l’obra desafia l’espectador evidenciant els seus prejudicis. La sospita alimenta la por i aquesta genera violència. És remarcable la fluïdesa i la precisió en la construcció de les escenes i l’originalitat de l’estructura formal del text. L’obra genera un espai que l’espectador ha de completar en el seu imaginari. Sota una aparent simplicitat, té la capacitat de donar profunditat i qualitat evocadora a situacions quotidianes”.

L'obra ha gaudit d'un ampli recorregut internacional amb diferents muntatges a països com Alemanya, Argentina, Grècia, Mèxic, Puerto Rico, Regne Unit, Rússia o Italià. També se n’ha fet una lectura dramatitzada a la Comédie-Française.

Josep Maria Miró

És llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i en periodisme a la UAB. Autor de La travessia, Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions. Ha rebut més d’una desena de guardons, entre ells el Frederic Roda en la nit de les lletres catalanes, o el prestigiós Premi Born –en dues ocasions-. Les seves obres s’han estrenat i se n’han fet lectures a més d’una vintena de països de tot el món. També és professor de dramatúrgia al Grau d’Arts Escèniques de Girona i des de 2013, membre del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya.

Josep Maria Miró s’ha convertit en un dels dramaturgs catalans de la seva generació més estrenats, premiats i reconeguts a l’estranger.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"