Institut Ramon LLull

Oberta la convocatòria per a la presentació d’obres al MATA Festival 2020 de Nova York

Música.  Nova York , 11/02/2019

Music at the Anthology’s (MATA) és un dels festivals de referència en música contemporània als Estats Units. Actualment es troba obert un procès de selecció que busca compositors emergents per participar al festival del 2020, que se celebrarà a Nova York. La convocatòria per presentar sol·licituds està disponible fins el 11 de febrer.




MATA busca presentacions de compositors en les primeres etapes de les seves carreres musicals per al “Festival of New Music in New York City “ de 2020 i també per a concerts addicionals durant la temporada 2019-2020. L’objectiu de la convocatòria és oferir una plataforma de promoció a compositors joves i emergents.

S’accepten propostes de qualsevol tipologia i registre, des de peces completes fins a material improvisat, sonor, audiovisual, electrònic, etc. Els compositors seleccionats podran desenvolupar un treball preexistent de nova creació o bé, escriure una nova peça per a l’ocasió.

Per poder presentar la candidatura, s’han d’enviar enllaços o enregistraments sonors de dues obres, un currículum, una llista de composicions i informació de contacte a través del lloc web habilitat. 

Les sol·licituds s'han de presentar electrònicament abans de les 23:59h del dilluns 11 de febrer de 2019 per tal de ser considerades.

MATA és un reconegut festival de prestigi internacional que se celebra anualment a la ciutat de Nova York. La seva missió és presentar, recolzar i promocionar la música de compositors que es troben en la seva carrera inicial, independentment del seu estil o inclinacions estètiques. Fundat per Philip Glass, Eleonor Sandresky i Lisa Bielawa al 1996, va néixer com una eina per abordar la manca d’oportunitats per a compositors sense casa discogràfica i s’ha convertit en una oportunitat única per a autors joves i emergents. En l’edició de 2017, MATA va acollir les propostes musicals de 1159 compositors provinents de 72 països difrents.

Els festivals i esdeveniments de MATA són aclamats per la crítica i àmpliament reconeguts. El diari New Yorker ha definit a MATA com "l'aparador més emocionant per als joves compositors joves de tot el món". En la mateixa línia, The New York Times l'ha anomenat "antidogmàtic i imprescindible". El 2010, MATA va rebre el prestigiós premi Aaron Copland d’ASCAP en reconeixement al seu treball.

L’IRL té l’objectiu de promoure llengua i cultura catalanes a l’exterior. Des de l’Àrea de creació, s’organitzen esdeveniments artístics en ciutats estratègiques i capdavanteres en els diversos àmbits. També s’impulsa la presència d'artistes catalans en programacions destacades de la creació contemporània internacional mitjançant acords específics de col·laboració amb festivals, institucions, mostres internacionals, centres d'arts i museus. En aquest sentit, en l’àmbit musical és una prioritat fomentar la difusió de compositors catalans i balears contemporanis en circuits estables internacionals.

Podeu trobar tota la informació de la convoctòria en aquest enllaç.

En l'àmbit musical, una prioritat de l'IRL és fomentar la difusió de compositors catalanobalears en circuits estables internacionals.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"