Institut Ramon LLull

L’artista Dora García presenta la publicació “I always tell the truth” al prestigiós museu Bonniers Konsthall de Suècia

Arts.  Estocolm, 31/01/2019

El museu d’art contemporani més important de Suècia, Bonniers Konsthall, acull el projecte expositiu individual “I always tell the truth” de Dora García fins el 19 de febrer d’enguany. Amb aquest motiu, s’ha publicat un llibre que porta el mateix títol coeditat per Bonniers Konsthall i l’editorial “Art Theory Publishing” amb el suport de l’Institut Ramon Llull. La presentació de la publicació tindrà lloc el 31 de gener i comptarà amb la presència de l’artista, Dora García, la comissària d’art canadenca Chantal Pontbriand i Cecilia Sjöholm, crítica d’art i professora d’estètica a Södertörn University.




L’exposició que Bonniers Konsthall dedica a l’artista destaca el seu interès per l'art de performance, la política i la psicoanàlisi. Què és la veritat i qui parla la veritat? A través de la pel·lícula, el dibuix, el text i la performance, Dora García explora el concepte de la veritat. En la societat de la informació contemporània, el límit entre allò fals i veritable sembla que s’erosiona cada vegada més, especialment en el camp polític on la presència de "la postveritat" fa que sigui necessari verificar els fets. L'exposició presenta una sèrie d'obres que plantegen preguntes sobre veritat, credibilitat i autoritat.

La publicació que se n’ha fet de la mostra inclou textos de la comissària Chantal Pontbriand i Cecilia Sjöholm, crítica d’art i professora d’estètica a Södertörn University. Pontbriand, comissària d’art canadenca, va ser convidada per l'IRL fins el programa de comissaris internacionals l'any 2017. 

Bonniers Konsthall és un museu d’art contemporani a Estocolm fundat per la família Bonniers el 2006 i emplaçat en un edifici icònic situat al centre de la ciutat, i projectat per l’arquitecte Johan Celsing. Bonniers Konsthall és el museu d’art contemporani més important de Suècia i té com a missió difondre l’art contemporani més important del món al públic suec i internacional. Bonniers Konsthall exhibeix tan artistes suecs com internacionals, tant emergents com artistes més consolidats. La missió de Bonniers Konsthall és mostrar l'art actual a un gran públic de manera que l’art esdevingui motor de diàleg i pensament crític en tots els públics.

Un dels pilars de Bonniers Konsthall és el seu enfocament pedagògic actiu, on les visites escolars, tallers i visites familiars són centrals en les presentacions dels projectes.

Dora García (Valladolid, 1965) és una artista conceptual i professora resident a Barcelona. La seva obra es caracteritza per la participació dels espectadors, als quals insta a adoptar una postura en relació amb qüestions èticament controvertides, exigint-los que es comprometin a examinar detalladament aquests temes i a reflexionar sobre la naturalesa institucional de l'entorn en què es du a terme el seu encontre amb les obres d'art. Ha presentat la seva obra, entre altres llocs, a Münster Sculpture Projects (2007), el pavelló d'Espanya a la Biennal de Venècia (2011) i la documenta de Kassel (2012).

Dora García va presidir el comitè d’experts que va seleccionar la proposta catalana guanyadora de la Biennal de Venècia d’enguany. Catalunya participarà a la 58ena edició de la Biennal d’Art de Venècia dins el programa Eventi Collaterali amb un projecte comissariat per Pedro Azara i impulsat per l’IRL.  

Bonniers Konsthall és el museu d’art contemporani més important de Suècia

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"