Institut Ramon LLull

El cinema català es desplega a la 69a edició de la Berlinale

Cinema.  Berlín, 17/02/2019

La Berlinale - Berlin International Film Festival, que enguany se celebra del 7 al 17 de febrer a la capital alemanya, ha començat a desvetllar els primers films del seu programa que comptarà amb produccions catalanes. L'IRL col·labora en el desplaçament de l'equip artístic de la pel·lícula Reservat al personal dirigida per Neus Ballús. Es tracta d’un dels cinc festivals de cinema més importants d’Europa, juntament amb els de Cannes, Venècia, Rotterdam i Locarno. Al voltant de 400 films de tots els gèneres i formats es poden veure a les diferents seccions del festival, acompanyats d’altres activitats com conferències, debats i taules rodones.




A la secció Competition es podrà veure la nova pel·lícula d'Isabel Coixet, Elisa i Marcela. El film ha estat produït per Rodar y Rodar, Zenit TV, Lanube Películas i TV3-Televisió de Catalunya i serà distribuït a través de la plataforma Netflix a tot el món.  

Protagonitzada per Greta Fernández i Natàlia de Molina, la pel·lícula retrata el primer matrimoni de la història entre dues dones. La directora torna al festival després d'haver-hi presentat Mi vida sin mí (2003), Elegy (2008), Nadie quiere la noche (2015) i The Bookshop (2018).

També a competició, dins la secció Berlinale Shorts ha estat seleccionat Suc de síndria d'Irene Moray (Distinto Films) que celebrarà la seva premiere mundial al festival.

La nova producció de Neus Ballús Reservat al personal (Ikiru Films, El Kinògraf, La Terraza Films and Turanga Films en coproductió amb Les Films Hatari) competeix a la secció Panorama amb Breve historia del planeta verde de Santiago Loza (Constanza Sanz Palacios, Anavilhana, AutentiKa Films, Zentropa Spain), una coproducció argentina, alemana, brasilera i catalana.

A la secció Generation KPlus ja es va anunciar la participació de Baracoa de Pablo Briones and The Moving Picture Boys, una coproducció entre Suïssa, Estats Units i Catalunya (C-Side Productions, The Moving Picture Boys, Playlab Films).

També a Generation 14Plus ha estat seleccionat el curtmetratge Cocodrilo de Jorge Yúdice (Japonica Films), que tindrà la seva premiere mundial al festival.

La secció Forum ha presentat "Archival Constellations", un programa que exemplifica l'objectiu de revisitar l'història del cinema a partir d'un punt de vista contemporani. En aquest context la Filmoteca de Catalunya ha restaurat la pel·lícula marroquina De quelques événements sans signification (About Some Meaningless Events) de Mostafa Derkaoui.

Aquest any quatre catalans han estat seleccionat al programa de formació Berlinale Talents: Anna Giralt, Mireia Graell, Eva Pauné Martínez i Emiliano Pastor. A més, els dos últims han tingut seleccionats els seus dos projectes: Pauné participarà amb Totes i cadascuna al Talent Project Marketi Emiliano Pastor Calypso al Scrip Station.

Carla Simón també serà present al mercat amb el seu nou projecte Alcarràs, una producció que ha rebut el suport al desenvolupament de l'ICEC i que ha estat seleccionat al Co-Production Market.

Dins el mercat, 10 produccions catalanes busquen ser distribuïdes arreu del món i tindran market screennings: 

7 raons per fugir d'Esteve Soler, gerard Quinto i David Torras (Compacto, No hay Banda, Producciones del Interior AIE).

Entre dues aigües d'Isaki Lacuesta (La termita Films, Mallerich Films Paco Poch, Bord Cadre Films, All go movies, Studio Indie Productions, BTeam Prods).

Viaje al cuarto de una madre de celia Rico Clavellino (Amorós Producciones, Arcadia Motion Pictures, Noodles Production, Pecado Films, Sísifo Films AIE).

Love me not de Lluís Miñarro (Lluís Miñarro, Piano Producciones Cinematográficas).

4x4 de Mariano Cohn (Mediapro, Televisión Abierta).

Els dies que vindran de Carles Marqués-Marcet (Lastor media, Avalon).

El desenterrament de Nacho Ruipérez (Abordar).

Tiempo después de José Luis Cuerda (El Terrat, Atresmedia Cine, Tiempo después AIE, Estela Films, Polvora Films, Lanube películas, Planar Gestao de Equipamentos Cinematográficos).

- Nisman - The Prosecutor, the President and the Spy de Justin Wester (Produced by: JWP, Fasten Films, Gebrueder Beetz with Movistar+ and ZDFinfo with the support of Media)

Font: Catalan Films

L'IRL col·labora en el desplaçament de l'equip artístic de la pel·lícula Reservat al personal dirigida per Neus Ballús

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"