Institut Ramon LLull

'Les imatges eco' d’Isaki Lacuesta s'inaugura al Bòlit, Centre d'Art contemporani de Girona

Arts.  GIRONA, 25/01/2019

El proper divendres 25 de gener s’inaugura al Bòlit de Girona l’exposició “Les imatges eco” d’Isaki Lacuesta, comissariada per Carme Sais.  El passat 2018, el Centre Pompidou de Paris va acollir una retrospectiva del cineasta gironí on es van presentar 'Les imatges eco' i 'Els films dobles', dues noves videoinstal·lacions, coproduïdes entre el Bòlit, el Centre Pompidou i el Departament de Cultura de la Generalitat amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. 




Aquestes instal·lacions  recreen imatges sorgides tant de creacions anteriors com de noves filmacions en diversos indrets del món.

Les dues obres estrenades a París es presenten ara al Bòlit formant part de l'exposició 'Les imatges eco', la qual incorpora dues peces més, la videoinstal·lació 'La tercera cara de la Lluna' que Lacuesta ha creat especialment per a la capella de Sant Nicolau en col·laboració amb l'escultor gironí Pep Admetlla, i 'Lunaby', un video-poema dedicat a la Luna, filla del cineasta. El projecte compta, també, amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica on s’exhibirà a partir del mes de maig de 2019.

Aquesta trilogia de videoinstal·lacions de gran format i el video-poema posen en relleu la capacitat creativa i pluridisciplinar d'Isaki Lacuesta com a artista visual, una faceta que ha desenvolupat des dels inicis de la seva carrera artística. Lacuesta parteix del cinema i les arts visuals per investigar nous formats de presentació de les obres, buscant la col·laboració amb creadors d'altres disciplines
per generar obres sorprenents per la riquesa de mirades, veus i combinacions.

Isaki Lacuesta (Girona, 1975) va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat  Autònoma de Barcelona i es va graduar en la primera edició del màster de Documental de Creació de la  Universitat Pompeu Fabra. Compagina el cinema amb la docència. També ha treballat com a periodista cultural i crític de cinema col·laborant en diversos mitjans. És director de cinema, guionista, artista visual i creador pluridisciplinari. La seva producció engloba el documental, el cinema de ficció, les videoinstal·lacions i els espectacles pluridisciplinaris. Pren el cinema i les arts com un mitjà d’experimentació infinit i treballa habitualment i intensa amb artistes d'altres camps creatius. És cofundador de la productora La Termita Films, juntament amb Isa Campo.

Les seves videocreacions han estat presents a la Fira del llibre de Frankfurt, al CCCB i al pavelló català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia. La National Gallery de Washington, el Centre Pompidou i la Filmoteca de Catalunya li han dedicat mostres retrospectives.

L'exposició s'inaugura aquest divendres al Bòlit de Girona amb la presència del realitzador

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"