Institut Ramon LLull

17 companyies i entitats catalanes participen a la Internationale Kulturbörse de Freiburg

Freiburg (Alemanya) , 20/01/2019

Les arts en viu catalanes tindran presència un any més a l’Internationale Kulturbörse Freiburg (Alemanya) del 20 al 23 de gener, a través de l’estand Catalan Arts del Departament de Cultura.




L’Internationale Kulturbörse, que celebrarà la seva 31a edició a Freiburg (Alemanya) del 20 al 23 de gener, és una de les principals cites d’arts en viu del país. L’estand català a la fira vol servir per facilitar l’accés al mercat alemany i donar un major impuls al sector donant a conèixer les propostes catalanes al públic professional, principalment programadors i responsables de festivals d'arts de carrer, teatre, dansa, espectacles infantils, circ i música.

Enguany, la fira ha escollit 8 de les companyies catalanes per actuar i presentar en directe els seus espectacles: Amer i Àfrica, Cris-is, CQP Campi Qui Pugui, Itinerària, Cia. Kimani (nominada al premi IKF “Freiburger Leiter” en la categoria d´espectacle de carrer), Las Migas, PuntMoc, i ZumZum Teatre.

També han confirmat la seva presència a l’estand Catalan Arts: La Maleta dels Espectacles, Espectacle Espectacular, Obsidiana, Trompez Cirkus Management, Escenamusic i el Centre de Titelles de Lleida.

A més, seran presents a la fira: Cia. Du K’to (companyia catalano-balear), Cia. La Tal i LaBú Teatre.

Durant els quatre dies que dura l’esdeveniment, els tècnics de l’Àrea de Mercats de l’ICEC i de la seva oficina a Berlín mantindran reunions, faran nous contactes i treballaran per fer d’enllaç entre els professionals internacionals i les companyies catalanes, per tal ajudar-les, així, a accedir al mercat alemany.

La fira inicia una nova etapa sota la direcció artística de Susanne Göhner. Al llarg de l’esdeveniment hi ha programades unes 200 actuacions i hi participaran artistes i companyies de 36 països. Actualment, a la fira ja hi ha registrats més de 350 expositors i s’esperen entre 4.000 i 5.000 visitants, bona part dels quals són programadors de festivals, tant alemanys com centreeuropeus, i responsables de programació d’institucions culturals, moltes d’elles municipals. Acudeixen a la fira per trobar propostes d’arts de carrer, teatre, màgia, circ, instal·lacions i música que després programen, ja sigui dins d’un festival o bé en alguna de les sales o espais que gestionen.

En els últims anys, les arts en viu catalanes han aconseguit fer-se un lloc com a referent per als programadors alemanys, gràcies en part a la participació a diverses edicions de l’Internationale Kulturbörse de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa.

En els darrers tres anys, tres companyies catalanes han resultat guanyadores del premi de teatre de carrer de la fira (Freiburger Leiter): La Tal, amb l'espectacle The Incredible Box (2015); Las Polis, amb Las Polis (2016), i PSiRC, amb Acrometria (2017).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"