Institut Ramon LLull

El Festival de Cinema de Rotterdam programa 7 produccions catalanes

Cinema.  Rotterdam, 23/01/2019

El Festival Internacional de Cinema de Rotterdam (IFFR), que se celebra del 23 de gener al 3 de febrer, donarà visibilitat a la indústria cinematogràfica catalana amb el suport de l’Institut Ramon Llull. La participació catalana en aquesta 47ena edició del festival compta amb la programació de les pel·lícules Entre dos aguas, Els dies que vindran, Carelia: Internacional con Monumento un film, Love me not, Una història sense destí i els curts No me despertéis i The eyes empty and the pupils burning with rage and desire.




L’International Film Festival Rotterdam (IFFR) és un dels cinc festivals internacionals amb més rellevància a Europa, juntament amb el de Cannes, Venècia, Berlín i Locarno. La seva programació ofereix tant llargmetratges de ficció com documentals així com curtmetratges. IFFR recolza activament el nou talent emergent en el cinema, a través del seu mercat de coproducció CineMart, el seu Hubert Bals Fund, Rotterdam Lab i altres activitats de la indústria. Segons les bases del festival, la missió és “visualitzar el poder del cinema per augmentar la comprensió de la societat” ja que “el cinema té el potencial per generar un canvi social positiu”.  

Dins les seves seccions oficials, també hi ha espai per retrospectives i programes temàtics. Les quatre seccions oficials del festival són les següents:

- Bright future: secció dedicada al cinema d’autor i al cinema d’innovació. Les pel·lícules que opten a la secció competitiva Hivos Tiger Awards Competition són part d’aquesta secció.

- Voices: secció dedicada a realitzadors ja consolidats.

- Deep Focus: secció  que dedica una mirada als realitzadors amb una llarga trajectòria i una obra extensa. Aquesta secció presenta retrospectives i classes magistrals.

- Perspectives: secció multidisciplinar on es presenten obres relacionades amb el cinema, interactuant amb les arts visuals, les instal·lacions, el joc, etc.

El festival també té un espai dedicat a la indústria audiovisual que té com a finalitat la recerca de productors i coproductors. Durant dotze dies de programació, un centenar de realitzadors i artistes presenten el seu treball a una audiència que durant la passada edició va ser de 329.000 espectadors i es van acreditar al voltant de 2.400 professionals.

Enguany, la participació catalana en aquesta 47ena edició del festival és la següent:

Els dies que vindran

Els dies que vindran és el minuciós relat de l'embaràs d'una parella. La pel·lícula explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés. Un film de Lastor Media i Avalon, dirigit per Carlos Marqués-Marcet.

Tindrà la seva estrena mundial a la propera edició del Festival de Rotterdam a la secció Tiger Competition.

Carelia: Internacional con Monumento

Primera part d'un díptic sobre Carèlia, una regió fronterera entre Finlàndia i Rússia, i pàtria dels carelios. Narra de manera fragmentada i assagística moments històrics on la realitat i la fantasia d'una cultura entren en conflicte. Un film dirigit i produït per Andrés Duque.

A la secció Voices tindrà la seva estrena internacional.  

Love me not

La pel·lícula combina comèdia i melodrama. Ambientada en una guerra metafòrica a l’Orient Mitjà, Salomé. Produïda i dirigida per Lluís Miñarro amb coproducció amb la mexicana Piano Producciones, compta també amb ajut de l'ICEC i EFICINE, la participació de TV3 i el recolzament de l’IRL en la línia de subvencions de subtitulació a produccions audiovisuals produïdes a Catalunya de l’any passat.

Es podrà veure a la secció Deep Focus - Signatures.

Entre dos aguas

Han passat dotze anys des de La leyenda del tiempo, la pel·lícula de Lacuesta quan l'Isra i el Cheíto eren adolescents. Ara l'Isra retorna a San Fernando per recuperar a la seva dona i les seves filles. El retrobament dels germans renovarà el record de la mort violenta del seu pare quan eren nens; la necessitat de reprendre les seves vides i reconciliar-se amb ells mateixos els unirà de nou.

Dirigida per Isaki Lacuesta amb Isa Campo i la producció de La Termita Films, B-Team Pictures, All Go Movies, Mallerich Films Paco Poch, Bord Cadre Films i Studio Indie Productions.

Al festival, s’ha programat en la secció Voices.

Una història sense destí

Les històries de conquestes i utopies es troben en un relat ambientat a la zona intermareal.Els mons de ficció xilens d'Enrique Ramírez sempre tenen vincles amb el mar. El cineasta veu això com un dipòsit en moviment per a la memòria i la projecció, on el destí es troba entre les principals narracions de l'exploració, la conquesta i la migració.

Un film dirigit per Enrique Ramirez amb la producció de CO-produccionoes, Villa la brugère, CNAP, La noche del ultimo dinosaurio.

Dins la secció Bright Future tindrà lloc la presentació mundial.

No me despertéis

No me despertéis és un curtmetratge final de carrera dirigit per Sara Fantova que parla sobre l'adolescència que va viure la directora en l'any 2009 a Bilbao. Amb la producció d'ESCAC Films.

Al festival, s’ha programat en la secció Voices Short.

The eyes empty and the pupils burning with rage and desire 

De Luis Macías. Al IFFR es podrà veure a la secció Bright Future Short.

Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet tindrà la seva estrena mundial al festival 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"