Institut Ramon LLull

Oberta la convocatòria pel programa de Residència Curatorial Internacional del SAC

Arts.  Barcelona, 12/12/2018

SAC Programa de Residència Curatorial Internacional 2019 és el programa de residències de Sant Andreu Contemporani, amb la col·laboració de Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona i de l’Institut Ramon Llull, adreçat a comissaris internacionals. En el marc d’aquest programa, s’obre una convocatòria per a seleccionar un comissari internacional, que formarà part del jurat del Concurs d’Arts Visuals Premi Miquel Casablancas 2019 i desenvoluparà un projecte curatorial amb una selecció d’artistes catalans o del context català, presentats a concurs.




El projecte haurà de ser presentat al país de residència del comissari o a un altre espai internacional que decideixi. La residència cobreix els honoraris per la deliberació del premi i la proposta curatorial (1.700 €, impostos i retencions incloses), la producció de l’exposició (2.000 €, impostos i retencions incloses), l’allotjament i els viatges de desplaçament. L’objectiu de la convocatòria és oferir un coneixement personal del context artístic a través de la convocatòria del Premi Miquel Casablancas i fomentar col·laboracions internacionals futures entre agents locals i estrangers en el marc de l’art jove.

El termini d’inscripció serà de l’1 de juliol de 2018 al 10 de gener de 2019. El formulari de registre es tancarà a les 24 h del 10 de gener i no s’acceptaran sol·licituds més enllà d’aquest horari. 

Una comissió formada per Eva Sòria Puig (Institut Ramon Llull), Oriol Gual Dalmau (Institut de Cultura de Barcelona / Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona) i els membres de Sant Andreu Contemporani (Jordi Pino, director; i Zaida Trallero i Pablo G. Polite, comissaris), s’encarregarà de seleccionar un comissari d’entre tots els candidats presentats. Si algun membre de la comissió no pot assistir a la deliberació, haurà de delegar el seu vot en alguna altra persona que el representi.  

Els criteris de valoració inclouen: innovació i originalitat, qualitat i creativitat del projecte, trajectòria professional del comissari/a, viabilitat del projecte, entre d'altres.

El candidat seleccionat es farà públic el 10 de febrer de 2019 a la pàgina web: santandreucontemporani.org 

Es pot consultar més informació en aquest enllaç

L’objectiu de la convocatòria és oferir un coneixement personal del context artístic a través de la convocatòria del Premi Miquel Casablancas

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"