Institut Ramon LLull

L’Associació Italiana d’Estudis Catalans celebra el XII Congrés Internacional a Siena

Llengua.  Siena, Itàlia, 29/11/2018

Aquest dijous comença la 12a edició del Congrés Internacional de l’Associació Italiana d’Estudis Catalans a la ‘Università per Stranieri di Siena’. Amb la col·laboració de l’IRL, l’esdeveniment porta com a títol ‘Specie di Spazi, Viaggi e Geografia’ i comptarà amb la participació d’acadèmics i professors de la Xarxa d’Estudis Catalans a l’Exterior coordinada per l’IRL.




El congrés, multidisciplinari i de naturalesa comparatística, té com a propòsit analitzar de manera completament transversal qualsevol aspecte de la cultura catalana a través de nocions d’espai, viatges i geografia. Alguns dels possibles temes d’estudi són: espai i identitat, ciutat i literatura, viatges reals i imaginaris, l’espai de Catalunya a Europa, l’espai de la traducció i el viatge a altres cultures, etc.

Entre els participants hi haurà reconeguts acadèmics italians així com ponents de diverses universitats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, a més de representants de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Roma i de la Institució de les Lletres Catalanes.

L’AISC es va crear el 1978 a iniciativa d’alguns professors universitaris de filologia, lingüística, literatura, història, història de l’art, arquitectura, etc. que es dedicaven als estudis catalans. Actualment agrupa persones interessades en les relacions italo-catalanes. L’AISC desenvolupa la seva activitat en el sector de la llengua i la cultura catalanes, inspirant-se sobretot en criteris d’àmplia interdisciplinarietat, tant en l’àmbit de la recerca científica com en l’ensenyament, i es proposa alhora de promoure i difondre a Itàlia el coneixement crític del fet cultural català. L'any 2011 va obtenir el XXIè Premi Internacional Ramon Llull.

Aquesta associació és una de les 8 associacions de catalanística que hi ha al món que agrupen estudiosos i experts de la llengua i la literatura catalana formats o residents fora del domini lingüístic (tret de l'AILLC) i que reben un ajut de l'IRL per a les seves activitats.

Tota la informació sobre el programa del congrés i les seves ponències es poden trobar al document adjunt. 

L'AISC va obtenir el XXIè Premi Internacional Ramon Llull l'any 2011

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"