Institut Ramon LLull

L’eivissenca Raquel Klein porta ‘1,28’ al Certamen Coreográfico de Madrid

Escèniques.  MADRID, 28/11/2018

La ballarina i coreògrafa balear Raquel Klein presenta avui dimecres el seu espectacle ‘1,28’ a la 32ena edició del Certamen Coreográfico de Madrid, la plataforma madrilenya per les noves obres de dansa i ballet contemporanis. La creadora eivissenca va ser guardonada amb el premi  ‘Me, Myself & I’ en l’edició de l’any passat. Avui presenta al Teatro Conde Duque la seva coreografia finalitzada en qualitat de companyia invitada.  

 




Raquel Klein és una ballarina i coreògrafa eivissenca. Graduada a l’Institut del Teatre, ha estat artista resident a la fàbrica de creació de La Caldera i ha col·laborat amb diverses companyies catalanes: com a intèrpret amb Eulàlia Berguedà estrenant el seu espectacle Gold Dust Rush en la darrera edició del Festival Grec; com ajudant de direcció amb Roser López i Lipi Hernández, entre d’altres. El passat mes de setembre, l’artista va presentar la seva peça ‘1,28’  al mercat professional de música i arts escèniques  Fira B, on l’IRL va col·laborar convidant una delegació de programadors internacionals.

La peça escollida per Raquel Klein per presentar al Teatro Conde Duque de Madrid en el marc del  Certamen de Coreográfico de Madrid és ‘1,28’, una investigació sobre el temps i la seva percepció. ‘1’28’ és una immersió en la dramatúrgia del cos, en les mecàniques corpòries, en les imatges que viatgen a través de la mirada. Aquesta peça compta amb la música en directe dels compositors catalans Albert Tarrats i Adrià Juan.

Amb aquest espectacle, Klein va guanyar el primer premi del certamen de Dansa Contemporània Art Jove 2017 de l’Institut Balear de la Joventut.

El Certamen Coreográfico de Madrid és un aparador internacional de referència per a la difusió de la dansa contemporània a Europa. La seva directora, Laura Kumin, és una reconeguda professional amb una llarga trajectòria tant nacional com internacional.

Diverses companyies catalanes han estat seleccionades en les darreres edicions per participar en el Certamen Coreográfico de Madrid. Entre elles trobem  Humanhood, Colectivo Lamajara en l'edició de l’any passat.

 

Klein va guanyar el primer premi del certamen de Dansa Contemporània Art Jove 2017 de l’Institut Balear de la Joventut.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"