Institut Ramon LLull

Carles Dénia participa al Congrés d’Ausiàs March a la Universitat de Nàpols Federico II

Llengua.  Nàpols, Itàlia , 26/11/2018

El Departament d’Estudis Humanístics de la Universitat de Nàpols Federico II organitza els dies 26 i 27 de novembre un congrés internacional que porta per títol “Ausiàs March: llegir, editar, traduir al llarg del temps”. Amb el suport de l’IRL, el músic valencià Carles Dénia oferirà un concert a la universitat el primer dia de les jornades.




El congrés, amb un total de 20 conferències, compta amb la participació de reconeguts acadèmics italians així com representants de diverses universitats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià per debatre sobre les diferents vessants de l’obra d’Ausiàs March.

Amb l’espectacle musical ‘Del plaer al turment. La poesia medieval valenciana, dels poetes andalusins al Cant Espiritual d’Ausiàs March”, el cantant valencià Carles Dénia porta els versos d’Ausiàs March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània i bolero americà. La proposta de Dénia és un espectacle musical lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral, polièdric i apassionat com ho és el mateix poema d’Ausiàs March. Una construcció sonora on conviuen la música d’arrel i la contemporània, la potència rítmica, el cant eriçat de melismes i melodies plenes de delicadesa i sensualitat.

En el marc de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i les universitats de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, l’IRL promou i dona suport a l’organització d’activitats acadèmiques i culturals (jornades, conferències seminaris, recitals i espectacles de petit format, setmanes culturals, etc.) a aquestes universitats, amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i l’impacte dels estudis catalans a les universitats com a focus de coneixement i de recerca de la llengua, la literatura i la cultura catalanes.

Més de 150 universitats a tot el món imparteixen docència de català. A Itàlia en són 11, entre elles la Universitat de Nàpols Federico II.

En el programa adjunt es poden consultar totes les activitats programades del congrés. 

Carles Dénia porta els versos d’Ausiàs March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc i cant valencià

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"