Institut Ramon LLull

La companyia Mal Pelo actua a l'Agora de la danse de Mont-real

Escèniques.  Mont-real, 21/11/2018

La companyia Mal Pelo, sota la direcció de Pep Ramis i Maria Muñoz, presenta The Mountain, the Truth & the Paradise a l’espai de creació Agora de la danse a Mont-real (Quebec) del 21 al 24 de novembre, amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Les actuacions formen part del programa 'Catalan Culture', que promociona tota l’activitat cultural catalana que tindrà lloc des del mes de setembre de 2018 fins el mes de juliol de 2019 en diferents equipaments de les ciutats de Mont-real i Saguenay.




 A The Mountain, the Truth & the Paradise, Pep Ramis presenta un solo que neix a partir de la necessitat de construir una ficció molt personal, de posar al dia l’experiència dels darrers treballs i d’investigar sobre els interessos artístics presents. L’espiritualitat i la tragèdia de la condició humana són l’eix central d’aquesta obra que ofereix una mirada particular, amb humor, sobre l’espècie humana i les seves derives. Els dies 21,22 i 23 la funció tindrà lloc a les 19h i el dia 24 a les 16h.

El grup creatiu Mal Pelo, des del 1989, ha anat desenvolupant el seu propi llenguatge artístic a través del moviment, incorporant la teatralitat amb la creació de dramatúrgies que inclouen la paraula, treballant amb compositors per a la creació de bandes sonores originals i col·laborant amb vídeo artistes, entre altres.

L’Agora de la danse és un centre de recerca, creació i difusió de la dansa contemporània. Ha estat al capdavant de la creació i distribució coreogràfica durant més de 25 anys a Mont-real. A més de proporcionar escenaris per a la dansa i el públic, l'Agora es dedica a la coproducció d’espectacles amb plantejaments artístics innovadors. La seva programació aposta principalment per actuacions de producció canadenca però també deixa un petit marge a espectacles creats arreu del món. Enguany, el centre ha apostat principalment pel talent català, i ho demostra el fet que la majoria d'espectacles d'aquesta temporada teatral amb segell internacional porten el nom d'artistes catalans. Aquesta projecció de la dansa i les arts escèniques catalanes al Quebec i Canadà és possible gràcies a la col·laboració estratègica entre l'Agora de la danse i l'IRL. En el marc d'aquesta cooperació, Roger Bernat va obrir la temporada de l’Agora de la danse amb l’espectacle La consagració de la primavera, una obra que convida a endinsar-se a l'espai de la performance amb música composta per Stravinsky, per a la qual Pina Bausch va crear la seva llegendària coreografia el 1975.

'Catalan Culture' és una acció de visibilitat que promociona tota l’activitat cultural catalana que tindrà lloc des del mes de setembre de 2018 fins el mes de juliol de 2019 en diferents equipaments de les ciutats de Mont-real i Saguenay. La programació engloba diverses disciplines com ara la literatura, música, dansa, cinema, circ, teatre i arts visuals. L’IRL col·labora amb diversos equipaments i festivals del Quebec com ara el Festival International de la Littérature (on la literatura catalana enguany és convidada d’honor), l’Agora de la Danse, el Casal de Catalunya a Mont-real, el festival Quartiers Danses, el Regard Festival International du Court Métrage i el Festival International des Arts de la Marionette a Saguenay.

Aquesta és la quarta vegada que la companyia Mal Pelo té presència a l'Agora de la danse

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"