Institut Ramon LLull

Rachel Cantor, resident a Jiwar, conversa amb Joan Miquel Oliver al CCCB

Literatura.  Barcelona, 20/11/2018

L’Institut Ramon Llull organitza una residència literària amb l’escriptora nord-americana Rachel Cantor a la Jiwar artistic residency de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Han Nefkens, de l’1 al 30 de novembre. En el marc d’aquesta estada, l’autora participarà en una xerrada sobre la distopia com a matèria narrativa amb al músic Joan Miquel Oliver. L’activitat, amb entrada lliure, tindrà lloc al CCCB el 20 de novembre a les 18:30h.




Tots dos autors han fet servir la distopia per plantejar les seves ficcions, Joan Miquel Oliver a Alexandra Schneider und ihr Casiotone (L’Altra Editorial, 2018) i Rachel Cantor a A Highly Unlikely Scenario (Melville House, 2014). L’univers, la clau humorística i els contextos apocalíptics de les seves novel·les són temes transversals que segur que apareixen a la conversa.

L’esdeveniment s’emmarca dins la programació del cicle d’activitats literàries Kosmopolis, un festival biennal dedicat a la literatura en tots els seus vessants, la desena edició del qual se celebra el març del 2019. Per mantenir viu l’esperit del festival entre una edició i la següent, la Programació contínua de Kosmopolis organitza durant tot l’any una sèrie de diàlegs, tallers, conferències i concerts.

Rachel Cantor és l’autora de les novel·les Good on Paper (Melville House 2016) i A Highly Unlikely Scenario (Melville House 2014). Dues dotzenes dels seus relats curts han aparegut en revistes literàries,  antologies, i col·leccions de premis. Li han atorgat nombroses beques d’investigació, incloent-hi residències d’artistes a Bèlgica,  Alemanya, Escòcia, i Espanya. Va néixer a Connecticut, EUA, va créixer a Roma, Itàlia, i ara viu a Brooklyn, Nova York, des d’on està escrivint un nou llibre.

La presentació anirà a càrrec de l'escriptor i periodista Andreu Gomila 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"