Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull organitza el primer Seminari de traducció teatral online

19/11/2018

Els propers dies 19 i 20 de novembre es durà a terme un seminari de traducció online amb base física al Palau Baró de Quadras impulsat per l’Institut Ramon Llull i amb l’assessorament del TNC i la Sala Beckett.




El seminari consisteix en dues jornades de tres hores cada una repartides en dos bloc d’1h 30’ respectivament. En aquesta activitat participaran cinc traductors de teatre: Dustin Langan (EUA), Fabrice Corrons (França), Ursula Bachhausen (Alemanya), Angineszka Stachurska (Polònia), Olga Nikolaeva (Rússia), un expert moderador, Màrius Serra i dos dramaturgs, un per a cada jornada, Clàudia Cedó i Marc Angelet. La tria dels participants es va dur a terme seguint les recomanacions del TNC i la Sala Beckett.

El format d’aquest seminari consisteix en l’ús d’una plataforma online on els participants interactuaran i treballaran sobre un mateix text, controlat per l’expert-moderador. Els traductors han rebut prèviament diversos fragments seleccionats de dues obres del dramaturg del dia –el dia 19, la Clàudia Cedó i el dia 20, en Marc Angelet – perquè se’ls preparin. Es treballaran aspectes concrets de la traducció juntament amb l’assessorament de l’expert i el punt de vista de l’autor.

Aquesta activitat es du a terme amb l’objectiu de donar eines als traductors davant les problemàtiques específiques que es plantegen a l’hora de traduir un text català.

L’any 2017 es van dur a terme les primeres jornades presencials de traducció de teatre contemporani català i balear. Aquí podeu veure un vídeo que recull l’experiència.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"