Institut Ramon LLull

La Universitat de Szeged acull la X Jornada Universitària 'Catalunya – Hongria'

Llengua.  Hongria, 08/11/2018

L’Institut Ramon Llull juntament amb el departament d’Estudis Hispànics de la universitat de Szeged, la Col·lecció Hispànica de la Biblioteca Kleblsberg de la Universitat de Szeged i el Grup d’Iberística de la Secció de Filologia Moderna del Comité de Lingüística i Literatura de la Delegació de Szeged de l’Acadèmia de Ciències d’Hongria, organitzen la X Jornada Universitària de Catalunya- Hongria el proper 8 de novembre de 2018.




El president Mihály Kocis (SZAB) del Comité de Lingüística i Literatura Inaugurarà la Jornada. Acte seguit, es duran a terme una sessió de conferències en català, entre les 10.15h i les 12.00h, dirigides per diferents professors i lingüistes. Xavier Lamuela, lingüista català i doctor en filologia romànica, actualment catedràtic de la universitat de Girona, conferirà sobre La codificació de la Llengua Catalana, juntament amb altres lingüistes com Ildikó Szijj, Andreea Stefan i Carles Dachs.  

Tot seguit, a les 13:00h a la Biblioteca KÖNYVTÁR (Klebelsberg Könyvtár) es durà a terme l’exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa. L’acte serà conduit per Tibro Berta, doctor en lingüística a la Universitat Eötvös Loránd de Budapest i llicenciat en filologia hispànica i filologia portuguesa a la mateixa universitat Eötvös de Budapest.

A continuació, entre les 15.00h i les 16.50h es realitzarà una sessió de conferències en hongarès i castellà conduit per Tibor Berta (SZTE), Oxel Uribe-Etxebarria Lete (UPV/EHU)i    Diána Gál (SZTE), Zsófia Jójárt (SZTE)

A les 16.50h es durà a terme la Cloenda i tot seguit, a les 19.30h, el sopar català amb concert de Halldor Marr, cantautor i guitarrista nascut a Reykjavík, Islàndia. La seva música està basada en el folk acústic i alternatiu. Part de la seva carrera musical es basa en traduir al anglès diverses cançons de cantautors catalans i ha presentat diversos programes relacionats amb la cultura catalana al món.

Durant quinze dies, i amb motiu de les jornades ‘Llengua, Literatura i Nació’, la Xarxa d’Estudis Catalans a l’Exterior s’adhereix a l’Any Fabra. Aquesta exposició ve del Centre d'Estudis Catalans de la Universitat Adam Mickiewicz de Polònia, on també ha estat 15 dies exposada al vestíbul de la Facultat de Filologia.

L’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Jordi Ginebra, comissari de l’Any Fabra és el responsable dels continguts d’aquesta mostra. Aquesta itinerància és una de les activitats del programa d'internacionalització de l'Any Fabra, del qual s'encarrega l'IRL.

Les universitats  Eötvös Loránd Tudománygyetem (ELTE) i Szegedi Tudományegyetem formen part de la Xarxa d’Estudis Catalans a l’Exterior coordinada per l’Institut Ramon Llull, que està formada actualment per 150 universitats de 30 països diferents que imparteixen estudis de llengua i cultura catalanes fora del domini lingüístic. L’IRL promou aquests estudis a universitats de l'exterior, amb les quals subscriu acords per a la implantació o la consolidació d'estudis catalans, i dóna suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d'ajuts.

S'adjunta el programa de la jornada. 

La seu de la delegació de l’Acadèmia Hongaresa de Ciència Somogyi acull la X Jornada commemorant a Pompeu Fabra

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"