Institut Ramon LLull

L’IRL organitza a la Universitat de Richmond “Barcelona on stage”, una jornada sobre teatre català

Escèniques.  Richmond, Estats Units , 26/10/2018

En col·laboració amb la Universitat de Richmond, a Virginia (Estats Units), l’IRL organitza “Barcelona on stage”, un simposi sobre dramatúrgia catalana contemporània el dia 26 d’octubre. Aquesta jornada sobre teatre català s’emmarca en les activitats paral·leles de l’”Amazing Catalonia!”, un programa organitzat per les institucions catalanes als Estats Units d’Amèrica (EUA) coincidint amb la participació de Catalunya com a cultura convidada al Smithsonian Folklife Festival de Washington.




L’objectiu específic d’aquesta activitat és poder fer una aportació a la discussió teòrica des del departament d’Estudis Llatinoamericans i Peninsulars de la Universitat de Richmond, on duu a terme la trajectòria acadèmica la professora i traductora Sharon Feldman.

Un altre propòsit d’aquesta activitat és aprofundir i crear nous lligams entre els estudiants nord-americans i els experts que treballen en aquest àmbit, ja sigui creant o traduint, així com la integració de noves generacions d'investigadors en la recerca de les arts escèniques contemporànies. Per aquest motiu, durant el matí, s’ha programat un col·loqui moderat per Sharon G. Feldman. La taula rodona comptarà amb la participació de la traductora Helena Buffery, qui farà una intervenció que porta com a títol "Vanishing Points: Projections of Exile in Contemporary Catalan Drama”, l’acadèmic Anton Pujol que farà una xerrada anomenada "“Effacing the Folds in Contemporary Catalan Theatre" i el dramaturg Josep Maria Miró, qui parlarà sobre “Las nuevas dramaturgias catalanas en tiempos revoltosos”.

A la tarda, els estudiants de la universitat realitzaran una lectura dramatitzada de l’obra de Josep Maria Miró, Nerium Park, seguida d’una taula rodona amb la presencia de l’autor. Nerium Park és un thriller social que s’ambienta en la generació que ha viscut el boom urbanístic, fent un retrat sobre la superficialitat de les relacions humanes. L’obra, que va obtenir el premi Quim Masó el 2013, ha estat traduïda a l’anglès per Sharon Feldman i s’ha pogut veure a Argentina, Mèxic, Miami, Xipre, Romania i Uruguai.

Sobre Sharon Feldman

Sharon Feldman  és catedràtica al Departament d’Estudis Llatinoamericans, Latins i Peninsulars a la Universitat de Richmond (Virgínia), on ocupa la William Judson Gaines Chair in Modern Foreign Languages i s’especialitza en arts escèniques contemporànies. Ha publicat nombrosos articles i treballs sobre autors del teatre espanyol (Agustín Gómez-Arcos, Federico García Lorca, Fermín Cabal, etc.) i català contemporanis (Lluïsa Cunillé, Sergi Belbel, Carles Batlle, Manuel Molins, Ignasi Garcia, però també sobre les companyies La Fura dels Baus o Els Joglars). Igualment, ha traduït nombrosos textos teatrals d'autors catalans contemporanis com ara Josep Maria Benet i Jornet, Lluïsa Cunillé, Sergi Belbel, Pau Miró i Carles Batlle. 

Sobre Josep Maria Miró

Josep Maria Miró és llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i en periodisme a la UAB. Autor de La travessia, Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions. Ha rebut més d’una desena de guardons, entre ells el Frederic Roda en la nit de les lletres catalanes, o el prestigiós Premi Born –en dues ocasions-. Les seves obres s’han estrenat i se n’han fet lectures a més d’una vintena de països de tot el món. També és professor de dramatúrgia al Grau d’Arts Escèniques de Girona i des de 2013, membre del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya.

S'adjunta la programació de la jornada

Els estudiants de la universitat realitzaran una lectura dramatitzada de l’obra Nerium Park, de Josep Maria Miró

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"