Institut Ramon LLull

La Grainerie convida a cinc companyies catalanes al festival l’Européenne de Cirques

Escèniques.  BALMA I TOLOSA, 13/10/2018

La Grainerie, a Balma, presenta del 13 al 21 d'octubre una nova edició del festival Européenne de Cirques,  dedicat a les arts del circ i a les arts itinerant contemporànies procedents de tots els horitzons. La Grainerie recolza i acompanya noves companyies amb diversos socis internacionals, liderant diversos projectes europeus i transfronterers per a la difusió internacional del circ. Entre els socis internacionals hi ha La Central del Circ i l'Escola Rogelio Rivel de Barcelona. Aquest any, cinc companyies catalanes participen novament del programa: Amer i Àfrica, Aleatori, Roberto Magro, PSIRC i Rubix Cube, a més de la participació de Diego Cano i Felipe Nardiello en 'Circassian cabaret' "Camins emergents", viatge interdisciplinari per descobrir diversitat creació transfronterera.




El festival també és un punt de trobada per a professionals que participen en el desenvolupament de projectes internacionals, com Europa AmériqueS For Circus, que segueix els projectes Autopistes puis Circus Incubator, i que actualment compta amb 20 socis que treballen a Europa i Amèrica en els àmbits recerca, creació i sectors com el o l'ecologia. A més, el projecte transfronterer "De Mar a Mar" sobre l'orientació, formació, difusió i suport d'artistes emergents també reuneix el seu comitè directiu i presenta projectes en procés de creació.

La companyia PSiRC s'inicia el 2011 i està integrada per Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Anna Pascual Fernández. Mon nom est Hor és el seu segon espectacle. A través del cos, acrobàcies de risc, titelles inacabats, objectes, surrealisme i un inquietant joc de llums i ombres dirigit amb un luminòfon, dos artistes de circ expliquen una història basada en fets reals: un viatge a una cova desconeguda farcit d'humor àcid i d'imatges belles i sinistres que colpegen directament l’inconscient de l’espectador.

Pablo Molina i Joel Martí uneixen forces per crear un nou projecte molt prometedor. Random emergeix al gener de 2017. A partir d'enfocaments teatrals que treballen acrobàcies de risc, els seus espectacles buquen les pròpies limitacions de la gravetat, arriben a l'absurd o a l'excentricitat més total, amb molta naturalitat. 

Amer i Àfrica de la companyia de circ cia  porten el seu espectacle Envà a La Grainerie. Després de cinc anys de trajectòria amb domini de la tècnica, els dos artistes formats a la Central del Circ de Barcelona presenten un treball complet, ple de dinamisme, quilos de palla i tocs d'humor.

Diego Cano de la companyia Los Abajo Firmantes i Felipe Nardiello presenten els seus espectacles Diegolow (diabolo) i Un ratito (rroue cyr) al cabaret "Emerging Camins" que dóna a conèixer el treball d'artistes que va servir dispositius que acompanya el projecte "De mar a mar".

Mentre que José i Dani, de la companyia Rubix Cube participen als Entresorts que la Grainerie obre als alumnes de l'escola de circ Rogelio Rivel de Barcelona. 

A la programació, també trobem l'obra de la catalana establerta a Tolosa de Llenguadoc, Marta Torrents i la de Roberto Magro, coproduït per l'associació 30defebrer i el Mercat de les Flors de Barcelona. 

Brut, de Marta Torrents, és un viatge físic a través de les emocions. A cavall del circ, el teatre i la dansa, i més enllà de la paraula, els personatges utilitzen els seus cossos com a eina d’expressió que els permet ser lliures en allò que els individualitza i en allò que els uneix. Que els permet comunicar la complexitat dels desitjos, els conflictes i els misteris que remouen el seu interior. L’amor, la por, les contradiccions. La comunicació —qualsevol de les seves formes possibles: un gest, un moviment, un so, una mirada - és el punt de partida de la condició humana. Un exercici de sinceritat i de visceralitat.

L’italià Roberto Magro és artista, dramaturg, pedagog i director de circ. Té la seva pròpia companyia, Rital Brocante. Va dirigir l’escola de circ Flic a Torí entre 2005 i 2011. Concilia el treball de pedagog amb el de director per a nombrosos artistes i companyies. És l’instigador del Festival Brocante on es reuneixen artistes consagrats i joves. El 2013 assumeix la direcció artística de La Central del Circ. En acabar el seu mandat, torna a la vida nòmada i a la seva feina de creador i pedagog. Imparteix workshops a escoles i centres de creació d’Europa i Amèrica Llatina.

Silenzio parteix d’una reflexió sobre el buit i la seva profunditat i de la recerca d’una relació espacial inèdita entre l’actor de circ i la matèria. Un buit en el qual l’espera i l’absència tenen un pes específic.

Silenzio dona veu a la realitat de dones que han viscut sempre en silenci, dones forçades al  silenci i capaces de suportar un món dur, hostil, insensible a la seva veu poètica. Una metàfora del nostre temps que té el desig d’estimular la reflexió sobre la importància de la poesia com a acte de llibertat i d’expressió davant de qualsevol situació.

 La Grainerie recolza noves companyies amb diversos socis internacionals, liderant diversos projectes europeus i transfronterers per a la difusió internacional del circ.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"