Institut Ramon LLull

El London Spanish Film Festival projecta 6 films catalans dins la desena ‘Catalan Window’

Cinema.  Londres, Regne Unit , 26/09/2018

El London Spanish Film Festival, que celebrarà la seva 14a edició del 26 al 30 de setembre, comptarà una vegada més amb el focus Catalan Window, ideat per oferir una panoràmica sobre el més destacat del darrer any cinematogràfic català i que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull. El festival projectarà els films La vida lliure, Júlia ist, Tierra firme, Penèlope, Ferides i Bohemia.




Del 26 al 30 de setembre, Londres tornarà a ser l’escenari del London Spanish Film Festival , un esdeveniment que compta des de 2008 amb l’anomenada Catalan Window, una secció creada com a aparador de les produccions catalanes recents. L’Institut Ramon Llull dona suport al festival per a la presentació d’aquesta secció des de fa vuit anys.  Enguany, celebrem la seva desena edició.

En el marc d’aquest esdeveniment, el festival i l’Institut Ramon Llull conviden a la mostra directors catalans per participar a la presentació dels seus films a Londres. La Catalan Window d'enguany inclourà els següents films:

Llargmetratges:

- La vida lliure, de Marc Recha. Una producció de Turkana Films i La Periférica Produccions. Amb la presència del director. 

La vida lliure és un relat intimista que narra el conflicte humà entre l’obligada lluita per la supervivència i l’anhel de llibertat. Explicada a través de la mirada d’una nena, la història té com a escenari l’illa de Menorca, en un moment històric marcat per l’adversitat -les acaballes de la Primera Guerra Mundial-, quan l’illa, assotada per la fam i el contraban, pateix una epidèmia de grip.

- Júlia ist, d’Elena Martín. Una producció de Lastor Media , Antaviana Films i UPF.

La Júlia és una estudiant d'arquitectura que durant el tercer curs de la seva carrera decideix marxar a Berlín d'Erasmus. És així com, sense plantejar-s'ho, portada per la inèrcia d'aquesta etapa, marxa per primera vegada de casa. Plena d'expectatives i manca d'experiències, la Júlia es trobarà perduda en mig d'un Berlín gris i fred, vivint un Erasmus que sembla estar lluny de l'aventura que en un inici es plantejava.

- Tierra firme de Carlos Marques-Marcet. Una producció de Lastor Media, La Panda Produtions i Vennerfilm. Amb la presència del director. 

Tierra firme és comèdia romàntica amb films de drama que gira entorn a temes com l'amor i la amistat, així com la maternitat i la seva relació amb la passió. 

- Penèlope, d’Eva Vila. Una producció d’Arakui Films,Televisió de Catalunya i Poland Studio.  Amb la presència de la directora.

El film fa de l’acte de l’espera un sentit universal prenent com a punt de partida el mite grec de l’Odissea. Penèlope és la mare, la terra, el punt de partida. Recordar qui vàrem ser en altres temps pot ser, finalment, l'únic camí per mirar de comprendre qui som avui dia.

- Ferides de Joan Paüls. Una producció de Joan Paüls i Kill the Films.

El film gira entorn a la vida d'una parella de cecs que es veu alterada quan el noi porta notícies inesperades.

- Bohemia d’Anna Petrus. Una producció de Jordi Comellas. Amb la presència de la directora.

A la Catalunya rural dels anys 20, la vida de Fermí canvia amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora qui desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.

L’any passat la Catalan Window va incloure els films 'La propera pell’, d’Isa Campo i Isaki Lacuesta; ‘Mil coses que faria per tu’, de Dídac Cervera; i el curt ‘No es tan fría Siberia’, d’Isabel Coixet.

El Catalan Window ofereix una panoràmica sobre el més destacat del darrer any cinematogràfic català

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"