Institut Ramon LLull

24 programadors internacionals convidats a FiraB! de la mà de l’IRL

Palma, 27/09/2018

Des de l’any passat, l’IRL impulsa un cicle de trobades de professionals, programadors i artistes del món de les arts escèniques, la música i les arts visuals que té com objecte crear un espai d’intercanvi i diàleg entre les dues ribes del Mediterrani. Per segon any consecutiu, el programa es desenvolupa en col·laboració amb FiraB! (el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears) del 27 al 28 de setembre. Els programadors provenen d’Itàlia, Marroc, Estat Espanyol, Escòcia, Iran, Alemanya, Turquia, Egipte, França, Romania, Estats units, Irlanda i el Líban. Paral·lelament, l’IRL també ha convidat a participar a la fira al músic argentí Mariano Di Cesare, en el marc del projecte artístic ‘Mapa Sonoro”.




La quarta edició de FiraB!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears, se celebra a Palma entre el 27 i el 30 de setembre. És organitzada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Aquesta trobada té com a principals objectius establir, consolidar i visibilitzar el sector de la música i les arts escèniques a la nostra comunitat; donar a conèixer les darreres i més representatives propostes dels artistes de les Illes Balears mitjançant una atractiva programació adreçada a programadors, artistes i públic en general.

FiraB! també acull un important espai de trobada per a professionals. En aquest sentit, l'organització espera l'assistència d'uns 200 professionals artístics, entre programadors, distribuïdors, gestors i altres professionals dels àmbits de la comunicació i de la cultura en general per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Illes, establir noves connexions entre els diferents col·lectius i provocar col·laboracions que vagin més enllà dels quatre dies que dura la trobada.

En el marc d’aquestes Jornades Professionals, l’IRL organitza, des del 2017, el cicle de trobades “Mediterranean Flow”, que enguany tindrà lloc els dies 27 i 28 de setembre. Entre les activitats programades, el dia 27 els professionals faran una visita als espais de residència Centre d’investigació escènica de Sineu i Centre de creació EIMA a Santa Maria de la Salut, així com al Teatre Principal de Palma.

El dia 28, l’IRL organitza una taula rodona que porta com a títol ‘Performing Mobilities”. Pau Cata,  coordinador de NACMM_North Africa Cultural Mobility Map’  presentarà el NACMM i moderarà la taula que analitzarà el paper de les residències artístiques com a element central del desenvolupament d'artistes i comptarà amb la presència de Meryem Jazouli , de l’Espace Darja; Francesca Massoero , de Le 18, i Delphine Blondet , de Nassim el Raqs.

Diàleg artístic entre Buenos Aires i Balears

L’IRL també ha convidat a l’artista argentí Mariano Di Cesare a FiraB!, líder de la banda argentina Mi Amigo Invencible, i que també interpretarà temes del seu altre projecte, El Príncipe Idiota.

Aquesta col·laboració forma part del projecte “Mapa Sonoro”, un cicle musical organitzat per l’Institut Ramon Llull i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Del 17 al 27 d’octubre tindrà lloc una setmana musical Balear a Buenos Aires (Argentina) en col·laboració amb diversos equipaments de la ciutat com ara Niceto Club, Usina del Arte i el Centro Cultural Recoleta. Fins a 17 artistes i formacions musicals formen part del programa cultural que té com a objectiu introduir l’escena musical actual de les Illes Balears en el circuit estable de la ciutat, així com consolidar un diàleg cultural entre Buenos Aires i la cultura catalana. Per augmentar les sinergies artístiques entre ambdós territoris, alguns dels artistes que actuaran a FiraB formen part de la programació de “Mapa Sonoro” com ara Saïm, Papa Topo, Jansky i Lina Tur.

Sobre la fira

Fira B! va néixer l'any 2015 com a mostra d'arts escèniques de les Illes Balears, inspirada en el Sea Arts (2013) i la Fira Illescena (2014). L'any 2016 va incorporar la música i es va consolidar com a mercat amb la participació de més de 5.000 espectadors i 500 professionals. Per a aquesta quarta edició FiraB! fa un pas endavant en la seva evolució i, a més d'incloure inclou espectacles i concerts d'artistes de Catalunya i el País Valencià que materialitzen la col·laboració entre els governs balear, valencià i català per impulsar la llengua i la cultura catalanes;

L’IRL organitza una taula rodona sobre residències artístiques dins el programa professional de FiraB!

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"