Institut Ramon LLull

El festival Tanjazz (Marroc) acull un focus de música catalanobalear

Música.  Tànger, Marroc, 22/09/2018

Sota el nom “En vedette, le jazz de Catalogne et des Baleares”, el 22 de setembre el festival Tanjazz ha programat una nit musical catalanobalear. Amb la col·laboració de l’IRL, les formacions que hi participen són: Santi de la Rubia Trio, Jaume Llombart Trio i Toni Vaquer Sextet. El 23 de setembre també hi actuarà la cantant catalana Mariola Membrives de la mà de l’Instituto Cervantes.




El festival arriba enguany a la seva dinovena edició, havent-se consolidat gràcies a programacions de gran reconeixement internacional i a la gran assistència de públic que els permet omplir habitualment escenaris de més de 1.000 espectadors.

Tanjazz té una duració de 4 dies, enguany del 20 al 23 de setembre, on es programen al voltant de 45 concerts amb més de 22 bandes. La major part de la programació del certamen té lloc dins del Palau de les Institucions Italianes (Tànger, Marroc), un recinte històric propietat de l’estat italià que compta amb diferents escenaris, alguns tancats i altres a l’aire lliure.

Sota el nom “En vedette, le jazz de Catalogne et des Baleares”, la programació catalana i balear es desenvoluparà el dia 22 en l’escenari Club Audi entre les 22h i les 2h. Aquesta activitat és fruit de la col·laboració que es va fer entre el festival i l’IRL l’any 2010, on es va realitzar un focus català amb els grups “Fam de Funk” i “Manel Camp Quartet”. Des de llavors, la música catalana ha estat present al Tanjazz, que el 2014 va programar l’actuació de la balear Cocha Buika i en l’ edició passada va convidar Joan Chamorro.

Artistes participants

Toni Vaquer Sextet. La formació presenta el seu nou projecte ‘Noninó’, que es va enregistrar en directe a l'Estival de Jazz d'Igualada 2015. Totes les composicions que formen part del disc són material inèdit que Vaquer va compondre el mes anterior al enregistrament pensant en els músics que l'acompanyarien. Acompanyat per un sextet de luxe, les peçes que formen part d'aquest disc són plenes de força i de la coherència que nomes tenen els grans talents com Vaquer.

Santi de la Rubia  presenta el seu nou àlbum "Broken Line", Carta Blanca de l'Estival de Jazz 2017 acompanyat del seu trio, una base de luxe amb Roger Gutiérrez a la bateria i Marc Cuevas al contrabaix. En aquesta proposta conflueixen el jazz més contemporani i l'energètica influència del Hard Bop combinat amb el talent d'un saxofonista consolidat com una de les referències del jazz nacional.

Jaume Llombart Trio, és una formació musical composta per tres músics que es coneixen perfectament a l'escenari i fins i tot fora de l'escenari. Han treballat junts com una secció de ritme per a nombroses bandes a Espanya durant els últims 15 anys.

En aquesta ocasió,el seu objectiu és deixar fluir les idees, tocar melodies sense molt artifici, buscar simplicitat, interacció i profunditat amb l’espectador. El repertori es basarà en els estàndards del American Jazz Songbook, amb autors com Carmichael, Hammerstein, Gershwin i altres que van arribar poc després com Billy Strayhorn, Ellington o Monk. Les composicions personals i originals completaran el repertori, respectant l'estil personal del Trio de Jazz Guitar.

Santi de la Rubia Trio, Jaume Llombart Trio i Toni Vaquer Sextet formen part d'Underpool, un segell discogràfic independent especialitzat en jazz i músiques improvisades.

Mariola Membrives arriba a Tànger amb el seu projecte L'enamorada, produït i arreglat per David Soler Pina. Aquest espectacle musical proposa un passeig per cançons d'amor i destinacions, poesia personal i altres sospirs. Històries de sempre reviviuen distorsionades fins arribar a creacions pròpies sinceres. Mariola Membrives estarà acompanyada per Voro García (trompeta) i Sasha Agranov (violoncel).

Sobre el festival

La Fondation Lorin, dirigida per Philippe Lorin – qui és també el director artístic de festival- és l’entitat que organitza el Festival Tanjazz des de la seva primera edició, l’any 1999. La Fondation Lorin té com a objectiu la creació de tallers per joves en barris desafavorits, i la promoció d’activitats culturals, creant vincles amb els països de la riba nord del mediterrani.

 

Tanjazz s'ha consolidat com un punt d’encontre de referència entre Europa i Àfrica en l’àmbit del jazz

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"